Baking Makyaj Pişirme Nasıl Yapılır?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.652
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
LyDm8o.jpg


Baking (Makyaj Pişirme) Nedir? Nasıl Yapılır?

Baking olarak adlandırılan makyaj tekniği, aslında makyajın vücut ısımızla bütünleşmesi anlamına geliyor. Baking, herhangi bir transparan pudranın cildin belli noktaları üzerinde bekletilerek, kusursuz bir görünüme ulaşma esasına dayalı bir teknik. Baking’in kilit noktası ise, pudrayı ciltte bekletme anı! Çünkü bu esnada kendi vücut ısımız ve cildimizdeki yağ, makyajın rengini ve dokusunu değiştiriyor.

İşte Kim Kardashian’ın o kusursuz ten makyajının sırrı baking tekniğinde saklı!

vbPrAz.jpg


Bu makyaj tekniği, pürüzsüz ve daha aydınlık bir görünüm sağlarken, aynı zamanda gözeneklerin ve kırışıklıkların da tamamen kaybolmasını sağlıyor. Çünkü kullanılan pudra, ciltteki fazla yağı emiyor. Bu da daha mat, kadifemsi bir ten makyajı demek oluyor. Baking, kalıcı ve kusursuz makyajlara davetiye çıkarıyor!

Buraya kadar baking’in ne olduğundan, hangi amaçla yapıldığından bahsettik. Şimdi de nasıl yapıldığı hakkında konuşalım.

Baking Makyaj Pişirme Nasıl Yapılır?

Öncelikle göz çevremizi güzelce cilt tipimize uygun bir nemlendirici ile nemlendiriyoruz. Böylece ince çizgi veya kırışıklıklarınızın görünümünü aza indirmiş oluyoruz.
Sonrasında ten rengimize uygun bir fondöteni fırça veya sünger yardımı ile cildimize uyguluyoruz.
Gözlerimizin altına kapatıcı uyguluyoruz.Kullandığımız kapatıcı ten rengimizden en fazla 1-2 ton açık olmalı.
Krem/toz bir kontur ürünüyle yüzümüzde geri plana atmak istediğimiz yerleri gizleyip, öne çıkarmak istediğiniz yerleri vurguluyoruz.
Konturleme işlemi bittikten sonra kapatıcı uyguladığımız göz altlarımıza bol bol pudra uyguluyoruz.Ayrıca yanak kontur çizgimizi keskinleştirmek için konturun hemen altına da bolca pudra sürüyoruz. Aynı işlemi alın, burun kemiği üzeri, çene üzeri gibi kısımlara uyguluyoruz, çünkü kapatıcı uyguladığımız bölgeler bu sayede daha aydınlık görünecek ve makyajımız sabitlenmiş olacak.

Baking Temel İpuçları

Bu makyaj uygulaması için pudrayı oldukça bol kullanmalıyız. Sonra pudrayı 5-10 dakika kadar bekletiyoruz ve son olarak bir fırça yardımıyla üzerinden geçip pudrayı yumuşatıyoruz. Herhangi geniş açılı bir pudra fırçasıyla bu işlemi kolayca yapabiliriz. İşte hepsi bu kadar!

1LEqaj.jpg


Baking Makyaj Tekniği Avantajları Neler?

Normalde göz altına kapatıcı çizgili bir görünüm olabilme ihtimali varken, baking ile yaptığınız makyajda asla çizgi çizgi bir görünüm olmaz.
Daha aydınlık, pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar
Kapatıcının etkisini ve makyajın kalıcılığını artırır.
Yağlı ciltlere tam anlamıyla mat bir görünüm verir.
Fotoğraflarda kusursuz görünmenizi sağlar.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    12,1 KB · Görüntüleme: 57
  • 2.jpg
    2.jpg
    15,9 KB · Görüntüleme: 61

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst