Bakımlı Ellerin Sırları

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bakımlı Ellerin Sırları

Dış görünümüne özen gösteren kadınların bile çoğu zaman unuttuğu el bakımı, sadece güzel görünmek için değil, cilt sağlığı için de oldukça önemlidir. Evoria uzmanları cilt sağlığıyla ilgili önemli tavsiyerlerde bulunuyor.

attachment.php


Mevsimlerin olumsuz etkileri cildinizin hasar görmesine sebep olabilir. Özellikle soğuk ve rüzgarın etkili olduğu sonbahardan kışa geçiş aylarında cilt bakımı konusunda daha tedbirli davranılmalı. Evoria uzmanları el bakımının soğuk havalarda ayrı bir önem taşıdığını belirterek bunun için kadınlara tavsiyelerde bulunuyor.

Bakımlı olmanın ilk yolu sağlıklı olmaktan geçiyor. Herkesin bedenini tanıması, bedeninin neye ihtiyacı olduğunu bilmesi gerekiyor. Sağlıklı olmak için, vücudun koruyucu tabakası olan cildinize özen göstermeli, bakımını ihmal etmemelisiniz.

Cildiniz bir bitki gibi bakım ister
Su içmenin sağlığımız için faydaları saymakla bitmez. Günde 2 litreden fazla su tüketmeniz vücudunuz için önemli olduğu kadar sağlıklı bir cilt için de oldukça önemlidir. Tıpkı yeteri kadar sulanmayan kurumuş bitkiler gibi insan vücudu da su ihtiiyacını karşılayamazsa cilt kurumaya başlar ve cildinizde hasarlar meydana gelir. Özellikle ellerden başlayan bu kurumaya engel olmak için bol su tüketmelisiniz. Su tüketimi konusunda sorunlar yaşıyorsanız, Evoria uzmanlarına göre cilt dışından yapacağınız nem takviyesi de bu konuda etkili olacaktır. Evoria uzmanları cildinizi daha fazla nemlendirmeniz için Nivea Visage Pure & Natural Nemlendirici Gündüz Kremi'ni öneriyor.

Ev temizliği yapan ellere özel bakım
Gün içinde farkında olmadan en çok elleriniz zarar görüyor. Özellikle ev temizliği ellerinizin daha fazla yıpranmasına sebep olabilir. Bu gibi işleri yaparken mümkün olduğu kadar eldiven kullanmayı tercih edin. Ellerinizi sabah ve akşam olmak üzere 2 defa nemlendirirseniz kısa zamanda farkı siz de göreceksiniz. Evoria uzmanları gün içinde sürdüğünüz nemlendiricinin etkisini uzun süre koruması gerektiğine işaret ederek, "aloe vera" katkısyla yoğun nemlendirme sağlayan Nivea Pure & Natural El Kremi'ni tavsiye ediyor.

El yıkamanın püf noktaları
Elleri düzenli olarak yıkamak vücudu mikroplara karşı korumak için oldukça etkili bir yöntem. Ellerinizi yıkarken cilt sağlığınızı da ihmal etmeyin. Evoria uzmanları suyun aşırı sıcak ya da soğuk olmaması ve kullandığınız sabunun cildinizi kurutmaması gerektiğini belirtiyor.

Güneş ışınlarından korunun
Evoria uzmanları, güneş ışınlarının zararlı etkileri konusunda dikkatli olunması gerektiğini düşünüyor. Güneşin, cildimizde yaratacağı cilt lekeleri gibi hasarlara engel olmak için güneş kremleri, nemlendirici losyonlar, cilt maskeleri gibi ürünler kullanılması ve uygun saatlerde dışarı çıkılması gerektiğini vurguluyor.

Cildinizde mevsimsel ve çevresel etkilerden kaynaklanan çatlaklar, kurumalar, lekeler ve bir takım hasarlar meydana gelebilir. Bunun için önlemler alın ve cildinizi bu konuda korumaya özen gösterin. Özellikle soğuk havalarda hem ellerinizde hem de dudaklarınızda daha fazla oluşan hasarlar için, Evoria uzmanları Nivea Repair & Care El Kremi ve Dudak Nemlendiricisi'ni tavsiye ediyor.

Güzel ellere sahip olmak için gece bakımı
Gün içinde el bakımı için ayıramadığınız zamanı geceleri telafi edin. Ellerinize, cilt tipinize uygun olan bir peeling uygulayıp soğuk su ile durulayıp yumuşak bir havluyla iyice kurulayın. Parmak aralarınızın kuruluğundan emin olduktan sonra yine cilt tipinize uygun yoğun nemlendiricili bir el kremini, ellerinize masaj yaparak uygulayın. 5 ile 7 dakika arasında sürecek bir masajın ardından ellerinize pamuklu bir eldiven takarak yatın. Ertesi gün uyandığınızda ellerinizin ne kadar yumuşak olduğunu göreceksiniz.

Cilt bakımıyla ilgili bilgi almak ve cildinize en uygun bakım ürünlerini bulmak için Evoria.com'u ziyaret etmeniz yeterli. Evoria.com'da cildinize uygun yüzlerce çeşit bakım ürünü çok uygun fiyatlara iyi görünmek ve iyi hissetmek isteyen kişilere sunuluyor.

iVillage Türkiye
 

Ekli dosyalar

  • tirnak-bakim3.jpg
    tirnak-bakim3.jpg
    7,9 KB · Görüntüleme: 69

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst