Bakımlı eller için 10 altın öğüt

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Medical Park Bahçelievler Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan; soğuk ve rüzgarlı havalarda kuruyan ve egzama riski artan ellerimiz için basit ama etkili bakım tüyoları verdi.

el_mkle.jpg


Sağlıklı ve bakımlı eller için 10 altın öğüt:

1- Kurutmayan temizleyiciler kullanın: Ellerinizi kurutmayan temizleyiciler kullanmaya önem verin. Her el yıkama sonrası ellerinizin nem kaybettiğini unutmayın.

2- Ilık suyla yıkayın: Ellerinizi ılık suyla, cildi kurutmayan sabunlarla yıkamaya dikkat edin.

3- Kısa süreli banyo yapın: Banyo sürenizi kısa tutun. Uzun süren banyolar, derinin daha fazla nem kaybetmesine neden olur.

4- Nemsiz bırakmayın: Nemlendirici kullanmaya önem gösterin; ellerinizi sık sık nemlendirin. Yaz-kış çantanızda el kremi olsun.

5- Zeytinyağı ve E Vitamini: Shea yağı, gliserin, zeytinyağı ve E vitamini içeren nemlendiriciler kullanın.

6- Mutfak işlerinde eldiven kullanın: Mutfakta sebze ve meyve doğrarken mutlaka eldiven giyin.

7- Soğuktan/rüzgardan koruyun: Soğuk ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkarken mutlaka eldivenlerinizi takın.

8- Tahriş olmasın: Deriyi tahriş edici maddelerle (mesleki ajanlar, kimyasallar) temas etmeden önce mutlaka eldiven kullanın. Eldiven kullanarak ellerinizin zarar görmesini engelleyin.

9- Pişik kremleriyle bariyer kurun: Özellikle tahriş edici maddelerle temasın fazla olduğu durumlarda bariyer/pişik kremleri yararlıdır. Pişik kremleri; derinin üst tabakasında katman oluşturur ve nemlendirici özelliğinin yanında üst tabakada bariyer oluşturma özelliğinden dolayı kimyasalların içeriye girmesini engeller.

10- Güneş kremi şart: Ellerinizin yaşlanmasını engellemek istiyorsanız, yüze uygulanan güneş koruyucularından ellerinize de uygulayın.


Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst