Bahçeşehir Kolejleri Hakkında.

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.652
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
1994 yılında İstanbul Bahçeşehir'de hizmet vermeye başlayan Bahçeşehir Koleji, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak, çağdaş ve kaliteli eğitimi Türkiye’de yaygınlaştırmak amacıyla 2003-2004 eğitim öğretim yılından itibaren Anadolu’ya açılma kararı aldı.

Bahçeşehir Kolejleri kurumsallaşmış yapısıyla tüm açılan ve açılacak okullarda aynı kalitede hizmet vermektedir. Okulların fiziki koşullarından, verilecek eğitim ve öğretim programına kadar tüm hizmetler aynı standartlarda sunulmaktadır. Bahçeşehir Kolejleri'nde çalışan yönetici ve öğretmenlere ihtiyaçları doğrultusunda hizmetiçi eğitimler verilmekte, bu konuda Bahçeşehir Üniversitesi'nin ve üniversitemizin yurtdışında anlaşmalı olduğu üniversitelerin imkanlarından da destek alınmaktadır.

Türkiye genelinde BJK Koleji ile birlikte 25 il ve ilçede 42 anaokulu, 27 ilköğretim, 16 lise ve 4 bilim müzesi ile kaliteli eğitimin öncüsü olan Bahçeşehir Kolejleri, önümüzdeki üç yıl içinde okul sayısını 150'ye çıkarmayı, 2023 yılında üç kıtada 350 okula ulaşıp dünyanın en büyük, başarılı ve saygın eğitim kurumlarından biri olmayı hedeflemektedir.

Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi
Türkiye'de ilk kez 2006-2007 eğitim öğretim yılında İstanbul Bahçeşehir'de kurulan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, geleceğin teknolojisine yön verecek, ülkemizi küresel ölçekte teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim adamlarını yetiştirmek üzere kuruldu.


Bahçeşehir Koleji Bilim Müzeleri
Bilimi her yaştan insana özellikle 12-15 yaş grubu öğrencilere sevdirmek, interaktif öğrenme istasyonları ile eğlenerek ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla kurulan Bilim Müzelerinin ilki İstanbul Bahçeşehir Lise kampüsünde, ikincisi BJK Koleji İlköğretim Okulu’nda, üçüncüsü de İzmir Karşıyaka'da açıldı.

Bahçeşehir Koleji Çocuk Bilim Müzesi
Türkiye'deki ilk Çocuk Bilim Müzesi, 23 Nisan 2010 haftası çocuk bayramında Bahçeşehir'deki ilköğretim kampüsünde hizmet vermeye başladı. 3-12 yaş grubu çocuklara bilimi sevdirmek ve onların fen, teknoloji, matematik ve müzik gibi disiplinlerde hayal güçlerini ve merak duygularını harekete geçirmek için zengin öğrenme ortamları sunmaktadır. Çocuk Bilim Müzesi’nde çocuklar, interaktif öğrenme istasyonları ile soru sormayı ve keşfetmeyi aktif olarak öğrenmekte ve bilimin temel prensipleri konusunda farkındalık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst