
Baharatlı Kurabiye
2'şer çay kaşığı toz tarçın, karanfil ve zencefil
1 adet rendelenmiş muskat
Bir buçuk su bardağı pudraşekeri
1 paket vanilya
2 adet yumurta
Yarımşar su bardağı un haline getirilmiş fındık ve ceviz
200 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1'er adet limon ve portakalın rendelenmiş kabuğu
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
YAPILIŞI:
Tarçın, karanfil, zencefil, muskat, pudraşekeri, vanilya, yumurta, fındık, ceviz, tereyağı, un, kabartma tozu ve limon, portakal kabuğunu iyice yoğurup, üzerini örtün. Yarım saat buzdolabında dinlendirip, harçtan küçük bezeler koparın. Elinizle şekil verip fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Bitter çikolatayı bermari usulü eritip, soğuk kurabiyelerin üzerine sürün. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Takvim