Baharatlı cipsler (6 kişilik)
Hazırlık Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Malzemeler:
12 adet milföy
2 adet yumurta beyazı
Baharat harmanı için: Kekik, fesleğen, pulbiber, sebzeli çeşni
İkinci baharat harmanı için: Haşhaş, susam Hazırlanışı: 6 adet milföyü üst üste koyun. Bir merdane yardımıyla açarak 30 X 40 cm olacak şekilde kesin. Diğer 6 ader milföy için de bu işlemi tekrarlayın. Milföylerin kabarması için çatalla üzerinde delikler oluşturun. Üzerlerine yumurta beyazı sürün. Hamurların üzerine serpmek için bir kapta kekik, fesleğen, pul biber ve sebzeli çeşniyi harmanlayın. Başka bir kapta ise haşhaş ve susamı harmanlayıp bir hamurun üzerine birini, diğer hamurun üzerine diğerini serpiştirin.
Arzunuza göre kare, dikdörtgen vb. olacak şekilde hamurları düzgünce kesin.185 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar, 20 dakika pişirin. Dilerseniz yanında süzme yoğurtla servis edin.
Alıntı
Hazırlık Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Malzemeler:
12 adet milföy
2 adet yumurta beyazı
Baharat harmanı için: Kekik, fesleğen, pulbiber, sebzeli çeşni
İkinci baharat harmanı için: Haşhaş, susam Hazırlanışı: 6 adet milföyü üst üste koyun. Bir merdane yardımıyla açarak 30 X 40 cm olacak şekilde kesin. Diğer 6 ader milföy için de bu işlemi tekrarlayın. Milföylerin kabarması için çatalla üzerinde delikler oluşturun. Üzerlerine yumurta beyazı sürün. Hamurların üzerine serpmek için bir kapta kekik, fesleğen, pul biber ve sebzeli çeşniyi harmanlayın. Başka bir kapta ise haşhaş ve susamı harmanlayıp bir hamurun üzerine birini, diğer hamurun üzerine diğerini serpiştirin.
Arzunuza göre kare, dikdörtgen vb. olacak şekilde hamurları düzgünce kesin.185 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar, 20 dakika pişirin. Dilerseniz yanında süzme yoğurtla servis edin.
Alıntı