Badempare
Bu tarifte yaptığım "Hurma Tatlısı" ile aynı kitapçıktaydı. Fakat kendimi tarif üstünde değişiklikler yapmak zorunda hissettim. Neden mi? 3 yumurta o tarif için gözüme çok geldi 2'ye indirdim. Tarifte un yoktu ama malzemeleri birleştirince cıvık oldu mecburen kendim ekledim. Şerbeti çektirmekte zorluk oldu çünkü sıcak tatlıya ılık şerbet diyordu ama bir türlü çekmedi bende şerbeti kaynatıp sıcakken döktüm hatta birazda sıcak fırında tuttum.
Bu kadar olumsuzluktan sonra tatlıyı ağzıma attığımda öyle bir bakışım vardı ki herhalde görülmeye değerdi )) o portakalın ve hindistancevizinin tadı bana öyle hoş geldi ki tüm o uğraşı unuttum bir sonraki yapışımda bence daha sorunsuz halledeceğim. Kendisi sınıfı geçti ve tarif defterimde yerini aldı..
1 yemek kaşığı margarin (ben yumuşak margarin kullandım)
2 yumurta
2 su bardağı dövülmüş badem
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı irmik
1 portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un (ama çok koymayın eliniz yapışmasın yeter)
Şerbeti : 2 su bardağı şeker ,3 su bardağı su
Üzerine : Badem (ben badem kalmayınca bir kaç tanesine fındık koydum )
Yapılışı
Kuru malzemeleri karıştırıp yağ ve yumurtayı ekledikten sonra yoğurun (ben unu yavaş yavaş ekledim) Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartıp yuvarlayın ve ortasına badem yada fındık batırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin (Yaklaşık 25 dakika) Tatlı sıcakken üzerine sıcak şerbeti dökün. Çektikten sonra isteğe göre süsleyerek servis yapın. (Şerbeti çekmesi biraz zaman alıyor döktüğünüz gibi neden çekmedi olmadı mı diye düşünmeyin)
Not : Tarifte kabartma tozu kullanılmıyor bilginiz olsun...
Son düzenleme: