Bademli pilav tarifi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
bademli-pilav_90df8404-f95e-4c1e-99c6-2d1d5978ce50_1.jpg


Bademli pilav tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç, 3 su bardağı su, 2 tablet Et Bulyon, 4 yemek kaşığı margarin, 250 gram kuzu eti, 1 adet havuç, 1 tatlı kaşığı tarçın, bir miktar çekilmiş karabiber, yarım su bardağı badem, 1 demet kıyılmış maydanoz.

Yapılışı:

Bir kâseye 3 su bardağı suyu ve Et Bulyon tabletlerini ilave edip karıştırın. Tencerede 3 yemek kaşığı margarini kızdırıp kuzu etlerini ilave edip kavurun. Kuzu etleri renk aldıktan sonra içine yıkanmış pirinçleri ve doğranmış havucu koyup 5 dakika tüm malzemeyi kavurun. En son olarak içine tarçını, çekilmiş karabiberi ve Et Bulyon’lu suyu koyup karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra altını kısıp pirinçler göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirip demlendirin. Pilav pişerken küçük bir tavada bademleri, kalan 1 yemek kaşığı margarin ile kavurun. Demlenmiş pilavı kaşıkla hafifçe karıştırıp havalandırdıktan sonra üzerini kavrulmuş badem ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
ekolay

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst