Bademli Kafes Pilavı

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
bademli-kafes-plav.jpg


Pilavı için:

o 3 su b. pirinç
o 2 çorba k. dolmalık fıstık
o 2 çorba k. kuş üzümü
o 3 çorba k. badem
o 1 soğan
o 2 tavuk butu
o 2 çorba k. tereyağı
o sıvıyağ
o tavuk suyu
o tuz, karabiber
o yenibahar

Hamuru için:
o 1 yumurta
o 3 çorba k. yoğurt
o 3 çorba k. sıvıyağ
o tuz, alabildiği kadar un

Hazırlanışı :

Tencereye tereyağını ve biraz sıvıyağ alarak üzerine fıstıkları ilave edin. Fıstıklar sararınca üzerine soğanları ve pirinçleri ilave edin. Tuzunu ilave edip kavurun. Daha sona üzerine kuş üzümlerini, didiklenmiş tavuk etlerini, tuz ve baharatları ekleyin. En son sıcak et suyunu verip pişmeye bırakın. Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun ve açın. Hamurdan şeritler kesin. Kalıbınızı yağlayın.

Hamurdan kestiğiniz şeritleri kafes olacak şekilde yerleştirin. Boşluklara bademler koyun. Kalan bademleri pilava ekleyip hamurların üzerine boşaltın. Kenardan sarkan hamurları üzerine kapatıp 180 derecede pişirin. Ters çevirerek kalıptın çıkartın. Perde pilavı tadında nefis bir pilav.
 

deffne

Yeni Üye
Katılım
20 Eylül 2011
Mesajlar
26
Tepki
12
Puan
3
Yaş
43
Konum
istanbul
Ne güzel bir dizayn, bu nasıl bir beceri böyle, çok tebrik ederimm ve teşekkür ederim paylaşım için.
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
ben bademli pilavi cok severim ama kafesli hic yemedim tesekkürler:lilav:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst