Bademli helva

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bademli helva

attachment.php


Bademli helva malzemeleri

1.5 su bardağı pirinç unu
2 su bardağı sıcak süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı badem
2 su bardağı toz şeker

Üzeri için

File badem

Bademli helva hazırlanışı

Toz şekeri süte ilave edip eritin. Pirinç ununu tereyağı ve margarin karışımına ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Bademleri ilave edip kavurmaya devam edin. Şekerli sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte pişirerek sütü iyice çekmesini sağlayın. Kıvama gelince ocağı kapatıp soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıdan kaşıkla alıp şekil verin. üzerini file badem ile kaplayıp servis yapın.

lezzet
 

Ekli dosyalar

  • bademli_helva_1.jpg
    bademli_helva_1.jpg
    68 KB · Görüntüleme: 41

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst