Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler,
- 1.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı su
- 4 orta boy yumurta
- 100 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gram krem peynir
- 200 gram tatlı badem
- Tereyağını bir tencerede eritmeye başlayın.
- Şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın.
- Su kaynamaya başladığında yavaş yavaş unu ilave edin.
- Bir tahta kaşıkla ezerek karıştırmaya devam edin.
- Ocağın altını kapattıktan sonra 3 yumurta ilave edin ve yoğurun.
- Hamuru krema sıkma kabına doldurun.
- Bir tepsinin üzerine yağlı kâğıt yerleştirin.
- Hamuru dilediğiniz boyda yuvarlak toplar halinde fırın tepsisine aralıklarla sıkın.
- Üzerine 1 yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
- Bir kabın içinde bademlerinizi ezin ve tüm hamur parçalarının üzerine serpiştirin.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin.
- Çöreklerinizi fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra ortalarından enine ikiye kesin.
- İçlerine krem peynir sürerek servis yapın.