Bademli Çörek

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.790
Tepki
2.224
Puan
113
Yaş
43
Konum
gaziantep

Malzemeler,

  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 4 orta boy yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gram krem peynir
  • 200 gram tatlı badem
Hazırlanışı,
  1. Tereyağını bir tencerede eritmeye başlayın.
  2. Şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  3. Su kaynamaya başladığında yavaş yavaş unu ilave edin.
  4. Bir tahta kaşıkla ezerek karıştırmaya devam edin.
  5. Ocağın altını kapattıktan sonra 3 yumurta ilave edin ve yoğurun.
  6. Hamuru krema sıkma kabına doldurun.
  7. Bir tepsinin üzerine yağlı kâğıt yerleştirin.
  8. Hamuru dilediğiniz boyda yuvarlak toplar halinde fırın tepsisine aralıklarla sıkın.
  9. Üzerine 1 yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün.
  10. Bir kabın içinde bademlerinizi ezin ve tüm hamur parçalarının üzerine serpiştirin.
  11. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin.
  12. Çöreklerinizi fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
  13. Soğuduktan sonra ortalarından enine ikiye kesin.
  14. İçlerine krem peynir sürerek servis yapın.
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.698
Tepki
84.328
Puan
113
Konum
İstanbul
Şaşkın ben tatlı diye baktım tuzlu çıktı :eek:ys: güzel ama beğendim :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst