Badem tatlısı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
badem-tatlisi-5450345.Jpeg


Badem tatlısı

Malzemeler

- 1 çorba kasesi tahin
- 1 çorba kasesi pekmez
- 1/2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz badem
- 7 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker

- Şerbeti için:
- 5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1/2 limon

Hazırlanışı
1. Adım

7 adet yumurtanın beyazını, çırpma kabının ya da mikserin içine dökün. Yumurta aklarının üzerine 1 su bardağı şekeri dökün ve şeker eriyip yumurtalar köpürünceye kadar iyice çırpın.
2. Adım

Çırpma işleminize karışımınız krem şanti kıvamına gelene kadar devam edin. Bu aşamayı, el çırpıcıları ile yapmanız oldukça yorucu ve uzun olacağı için mikser kullanmanız önerilir. Krem şanti kıvamına gelen yumurta akı ve şeker karışımınızı, çukur bir kaba alın.
3. Adım

Kaba aldığınız şeker ve yumurta karışımının içine yarım su bardağı un, 1 su bardağı toz badem, 7 adet yumurtanın sarısı, 1 çorba kasesi tahin ve 1 çorba kasesi pekmezi dökün ve iyice karıştırın.
4. Adım

Isıya dayanıklı bir cam kabı ya da fırın tepsinizi yağlayarak, üzerine hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika (kontrol ederek) pişirin.
5. Adım

Şerbet hazırlığı: 5 su bardağı şekeri, 4 su bardağı suyla kaynamaya bırakın ve kaşıkla karıştırarak şekeri eritin. Şurup kıvamına gelmek üzereyken üzerine yarım limonun suyunu veya kesilmiş limonu şuruba ekleyin. Şerbet bir taşım kaynayınca tencerenin altını kapatın ve soğumaya bırakın.
6. Adım

Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcakken, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti dökün. Üzerini kıyılmış badem ile süsleyebilirsiniz.

ekolay

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst