Badem Pare

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.404
Fotoğraf0254.jpg

Badem Pare

100 gr. tereyağ yada margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta + 1 yumurta sarısı
Vanilya- Kabartma tozu
1/2 su bardağı toz badem
Aldığı kadar un

Şerbet :3 bardak şeker - 3 bardak su

Yapılışı

Yumuşamış tereyağ ve pudra şekerini yoğurup diğer malzemeleri ekleyin kulak memesinden az olacak şekilde yumuşak kıvama gelene dek yoğurun.Ceviz kadar kopartıp ovalleştirin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip yumurta sarısı sürün ve çatalla çizik atın.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana dek pişirin.

Şerbet için şeker ve suyu 3-4 dakika kaynatın.İsteğe göre limon suyu eklenebilir.

Tatlılar pişip ilk sıcaklığı çıkınca sıcak şerbeti dökün ve üzerini folyoyla yada depsiyle kapatın.Servis yaparken fıstıkiçi-badem içi yada hindistan cevizi kullanabilirsiniz.Afiyet olsun

Fotoğraf0258.jpg

Son düzenleme:

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
amanin goruntuye bak :1: guya bugun kemal pasa yapim diyodum ama sanirim planlar degisti:1:
ellerine saglik kuzum efsanevi gorunuyo :eek:pucuk:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.404
amanin goruntuye bak :1: guya bugun kemal pasa yapim diyodum ama sanirim planlar degisti:1:
ellerine saglik kuzum efsanevi gorunuyo :eek:pucuk:

Sağol canım (barney stinson'ın efsanevisi gibi dimi ) annem yapsana dediğinde umutlu değildim bu tariften ama yapınca hazır pastane işi gibi oldu tavsiye ederim :nk:

Bu arada bademi hiç soymadan yumuşatmadan yapılıyor direkt rondoluyorsunuz...

nk bu ne hamaratlık böyle bunları yiyipte nasıl zayıf kalıyorsun kuzum

Abartmadan yiyorum ondan herhalde :D yorumun için teşekkür ederim

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
Sağol canım (barney stinson'ın efsanevisi gibi dimi ) annem yapsana dediğinde umutlu değildim bu tariften ama yapınca hazır pastane işi gibi oldu tavsiye ederim :nk:

Bu arada bademi hiç soymadan yumuşatmadan yapılıyor direkt rondoluyorsunuz...

aynen canim barney stinson'ın efsanevisi gibi
valla gercekten pastane tatlilari gibi olmus cok guzel gorunuyo bugun yapmaya calisicam kizim uyursa insallah :eek:

kuzum bademi soymayi hic dusunmedim zaten :D direk rondoya aticaktim :kahkaha:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.404
aynen canim barney stinson'ın efsanevisi gibi
valla gercekten pastane tatlilari gibi olmus cok guzel gorunuyo bugun yapmaya calisicam kizim uyursa insallah :eek:

kuzum bademi soymayi hic dusunmedim zaten :D direk rondoya aticaktim :kahkaha:

İnşallah beğenirsin canikom :sirin: ben bademi soymayı anneme teklif ettim hatta ısrarla iki dakikada bir tatlı kara kara olursa karışmam dedim ama anne tecrübesi tabi yaptık rengine birşey olmadı sonuç olarak nk şişti :tskler: un gibi yap bademi tamammı iri kalmasın...

Biz birazını şerbetlemeden kurabiye gibi bıraktık bakalım o nasıl olacak :incim:

eline sağlık off offf süper

Sağol jelibon

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
İnşallah beğenirsin canikom :sirin: ben bademi soymayı anneme teklif ettim hatta ısrarla iki dakikada bir tatlı kara kara olursa karışmam dedim ama anne tecrübesi tabi yaptık rengine birşey olmadı sonuç olarak nk şişti :tskler: un gibi yap bademi tamammı iri kalmasın...

Biz birazını şerbetlemeden kurabiye gibi bıraktık bakalım o nasıl olacak :incim:
yapabilirsem begencegime eminim kuzum senin tariflerden yapip da daha begenmedigim olmadi hic masallah cok guzel luyo tariflerin
eee anneler iyi bilir :eek: yillarin tecrubesi var nede olsa :dance2:
un gibi yapcam da tuzsuz badem kalmamis evde tuzlu var malesef:ayk: esime telefon actim unutmazsa getircek tuzsuzundan yapicam insallah sahurda yeriz artik:kahkaha:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.404
Hadi inşallah güzel olur haber verirsin nasıl olduğunu :bestas:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.404
Valla kendi çatladı sadiye :hihi:

Ben birde bunu yaptıktan sonra tatmadım üstüne yumurta sarısı falan sürünce sevmem kesin kokar diye yemedim artık bitmesine yakın son tabakta 2-3 tane kaldı ucundan tadayım dedim amaaan 2 taneyi indirdim mideye :D

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Eminim harika olmustur, ben sekerpareyi cok seviyorum.
Kendim hic yapmadim ama bunu deneyecegim mutlaka.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar