Background Hazırlama - 1,2,3

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]siyah beyaz zemin oluşturma.1
ilkel1.gif

Background olarak kullanacağınız bir resim için, önce sitenizin içeriğine uygun bir çizim bulun ya da çizin. Çizimin acemice olmasının çok da kötü olmadığını göstermek için böyle bir örnek seçtim.
layer1.gif

Layer'ınızı çoğaltın. (New Layer) Parlama Layer'ında gölge ışık için gereken efekti oluşturacaksınız. Siyah-beyaz bir resmi seçmek kolay. Magic Wand'la siyah alana tıklayın. Birbirine değen bütün siyah alanlar seçili hale gelecek. Değmeyenleri de seçime katmak için, Select/similar seçeneğine gidin. Artık, benzer tüm pikseller seçildi. Select/modify/expand'a 1-2 piksel değer girin. içini beyaz renk ile doldurun. Gaussian Blur efektini resminizin özelliğine göre 3-10 değerine getirin okeyleyin.
Alta bir Layer daha ekleyip içini siyah doldurun.
motion.gif

Blur efektinin Motion ve Radial seçeneklerini kullanarak farklı etkiler elde edebilirsiniz.
.Bu sayfadaki üstte Radial Blur, altta Blur, ve daha sonra 2 tane Motion Blur efektinin sonuçları var.
ilkel4.gif
ilkel3.gif
ilkel6.gif
ilkel5.gif
layer2.gif

Yukarıdan aşağıya uzanan parlama bölgesi oluşturmak için, tüm Layerları merge komutuyla birleştirin. Alta iki Layer daha ekleyin. Ortadakini beyaz alttakini siyah renk doldurun. Beyaz Layer'ı 1-2 piksel kaydırın ve istediğiniz ışığa ulaşıncaya kadar blur efekti uygulayın.
parlama.gif
ilkel2.gif
Burada ise farklı bir etki için en üstte resim beyaz olarak kullanıldı. Bu resimleri background olarak kullanmak için, enini en az 640 piksel yapmanız gerekli. Resim 640 pikselden sonra kendini tekrar edecektir. Menübar olarak kullanmak için, menü için düşündüğünüz pikselde yapmanız yeterli. Yani 150 piksel civarı...
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Koyunlar, Kuzular 2

koyun1.GIF

Web sayfanızın konusuyla ilgili bir resmi zeminde kullanmak, hem anlamı güçlendirir, hem aynı birimin tekrarından oluştuğu için, sayfanızın inmesini kolaylaştırır. Ama yaşanan bir sorun vardır, resmin ek yerleri belli olur, bu da hiç hoş bir görüntü değildir.
fill1.gif

Yanda, yukarıdaki resmin background olarak kullanılmış halini görüyorsunuz.
Ofsetkoy.gif

Bu sorunu halletmek için şu yolu izleyin. Image Size'da tekrarlanmasını istediğiniz birimin piksel cinsinden boyutlarına bakın. Örnekteki boyutlar 200 x 162 piksel. Bunu aklınızda tutun. Filter/Other/Offset'e girin. Resmin boyutlarının yarısını buraya yazın. Wrap Around 'un seçili olmasına dikkat edin. Okeyleyin.
koyun2.GIF

Yandaki gibi bir görüntüyle karşılaşacaksınız. Resim şimdiden bozuldu zaten diye üzülmeyin.
koyun3.GIF

Stamp'la doku taşıyarak, ek yerlerini belirsiz hale getirin. Zemin dışında üsteki ve yandaki resim aynı.
koyun4.GIF

Tekrar Filter/Other/Offset'e gidin. Son yazdığınız rakamlar zaten karşınıza gelecek, sadece okeyleyin. Resminizin ilk görüntüsüne tekrar geri döndünüz ama biraz farkla...
fill2.gif

Resminizin bu halini background olarak kullanırsanız, yandaki örnekteki gibi ek yerleri belli olmayan bir sonuç alacaksınız.
Tabii dikkat etmeniz gereken çok önemli birşey var. Bu kadar belirgin bir resmi tüm sayfada kullanırsanız, yazılarınız okunmaz....

 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Sebzelerden zemin oluşturma 3

sebzeler.GIF

Yine background olarak kullanacağınız bir örnek...
1zemin.gif

İlke olarak önceki konuda yaptıklarınızı tekrarlayacaksınız. Ama burada farklı bir durum var. Resim stampa ile tamamlanmayacak (ya da çok uğraştıracak) kadar eksik.
ofsetdom.gif

Bu durumda, biraz üçkağıda başvurmak gerekecek. Resminizin (dublicate) çoğaltın.
Birini Filter/Other/Offset ile büyüklüğünün yarısı piksel değerleri girerek kaydırın.
sebzeler2.GIF

Resmin aldığı görünüm bu... İşiniz biraz uzun...
sebzeler1.GIF

Yedek resimdeki tam domatesi path ya da kementle seçin. Seçili haldeyken Ctrl tuşuna basarak diğer resmin üstüne sürükleyin. Ayrı bir Layer'da yerini alacaktır. Pozisyonunu ayarlayın. Resmin özelliklerine göre bunu çoğaltmanız gerekebilir.
sebzeler4.GIF

Yanraki örnekte yarım görünen diğer domatesin daha tamamlandığını görüyorsunuz. Ek yeri belli olmayan bir görüntüye ulaştığınızda, Merge Visible ile Layer'ları birleştirin. Stampa ile son düzeltmeleri yapın.
sebzeler5.gif

Tekrar Filter/Other/Offset...Tamam!
Yandaki görüntüyü elde ettiniz.
2zemin.gif

Böyle bir resmi sayfanın tamamında kullanmak mümkün ve mantıklı olmadığına göre, biraz daha devam edelim.
sebzeler7.GIF


Düzelttiğiniz birim resmin üzerinede Kement ile yukarıdan aşağıya bir bölgeyi seçin. Burasının arkadaki renge eriyerek geçmesini sağlayacağız. Seçiliyken, Select/Feather 15-20 gibi bir değer girin (Sayı büyüdükçe resmin erime mesafesi artacaktır) ve silin.
sebzeler9.GIF

Bir Layer ekleyin ve alta koyun. İçini uygun bir renk doldurun. Flatten Image ile birleştirin.
Bunu Transparan Gif olarak da hazırlayabilirdiniz. Bir dahaki sefere :)
sebzeler10.GIF

Sayfanızda düğmeleri yerleştireceğiniz bölümün zemininde bunu kullanabiliriz. Hala renkler çok canlı, üzerine koyacağımız düğmelerin yeterince belli olmama olasılığı var. Imege/Adjust/Levels te Output Levels'da siyah üçgeni ortaya yaklaştırın. Preview işaretliyse etkilerini resim üzerinde göreceksiniz. Size göre uygun bir yerde durun ve okeyleyin.
sebzeler12.GIF

Uygun renk ve istediğiniz biçimdeki düğmeleri, yeni Layer'da oluşturun. İsterseniz bir de gölge...
İşte bu kadar :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst