Babasına gülenleri başarısıyla 'tuş etti'

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Arkadaşlarına, ’benim oğlum dünya ve olimpiyat şampiyonu olacak’ diyen babasına güldüklerini hiç unutmadı. Zor antremanlarda, güçlü rakipler karşısında hep o anı hatırladı ve babasına gülenleri bir gün mahçup etmek için daha da hırslı çalıştı. Ve dünya şampiyonu olarak babasının yüzünü güldürdü...

BABASINA GÜLÜNEN ADAM ŞAMPİYON OLDU

Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, kendisini hırslandıran olayı anlattı. Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 2011 Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 120 kiloda dünya ve olimpiyat şampiyonu Lopez’i mağlup ederek şampiyon oldu.

Bugün Eyüp Sultan’a giderek ’Şükür duası’ ’Cihan Pehlivanı’ Karaahmet’in kabrini ziyaret eden ve şükür duası yapan Kayaalp, güreşe ilk başladığı yıllarda kendisindeki ışığı gören babasının başına gelen bir olayı anlattı:

’’Babam arkadaşlarıyla sohbet ederken, ’Benim oğlum dünya ve olimpiyat şampiyonu olacak’ demiş. Arkadaşları da kendisine gülmüşler. Ben bunu duydum ve kendime çok büyük hedef belirledim. Her başarımda babamın bu anısı aklıma gelir.’’


’’Kendi ülkemde, halkımın önünde altın madalya kazandığım için gerçekten çok mutluyum’’ ifadesini kullanan Kayaalp, ’’Olimpiyat vizesi aldığım için de ayrıca çok sevinçliyim. Çünkü burada finalde en büyük rakibim olan Kübalı Lopez’i yendim. Burada onu yenmek demek, seneye olimpiyatlarda da altın madalya almak demek gibi bir şey. En iyi rakibim Lopez’i yendikten sonra başka bir rakip görmüyorum. Çünkü 4 yıldır kendisi dünya şampiyonu oluyor. Bundan sonra inşallah her sene dünya şampiyonu ben olacağım. Çünkü bütün rakiplerimi biliyorum, çoğunu da yendim’’ şeklinde konuştu.

22 yaşındaki dünya şampiyonu, Hamza Yerlika, Şeref Eroğlu, Nazmi Avluca gibi bir çok kez dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonu olmayı hedeflediğini kaydederek, ’’Tarihe ismimi altın harflerle yazdırmak istiyorum’’ dedi.

’’KENDİMİ İYİ GÖRMÜYORUM’’
Kendisini tam olarak iyi durumda görmediğini dile getiren Rıza Kayaalp, ’’Şu anda tam iyi oldum diyemiyorum. Olimpiyat altın madalyası aldıktan sonra belki bunu derim. Dünya ve Avrupa’da 19 tane derecem var ama kendimi iyi görmüyorum. Bunu bazen kendi kendime de soruyorum. Tam zirvede değilim. Bu sene daha iyiyim. Ama seneye daha iyi olmak istiyorum’’ şeklinde konuştu.

’’ALLAH’A ŞÜKRETTİM’’
Şampiyon olduğu anda, son düdük çaldıktan sonra Allah’a şükrettiğini anlatan Kayaalp, ’’Son 2 yıl dünya 3.’sü oldum. İki yıldır altın madalya kovalıyordum. Bu, İstanbul’da bana nasip oldu. Kendi seyircim de müthiş bir destek verdi, bu bende doping etkisi yaptı’’ ifadesini kullandı.

SOMALİ İÇİN AİLESİNE BİLET ALDI
Yozgat’tan ailesinden 40 kadar kişinin kendisini maçlarda desteklediğini anlatan Kayaalp, bilet ücretlerinin Somali’ye gönderilecek olmasından dolayı ailesi için bilet aldığını söyledi.

Kayaalp, madalyayı Türk halkına armağan ettiğini vurgulayarak, ’’Bu millete de bu yakışır. Gerçekten de çok büyük milletiz biz. Bu milletin büyük başarılara ihtiyacı var, biz bunu gerçekleştirdik, inşallah buna devam da edeceğiz’’ ifadesini kullandı.
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Bravo adama
icon14.gif
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst