Baba ve bebek arasındaki bağın oluşması

Katılım
14 Ekim 2018
Mesajlar
32
Tepki
21
Puan
8
Yaş
32
Konum
İzmir
Annelik biz kadınlarda doğuştan gelen bir durum. Daha çocukken anne olma hayali kuruyoruz. Hamile kaldığımız andan itibaren de bebeğimizle aramızdaki o güçlü bağ başlıyor, doğum ve sonrası güçlenerek devam ediyor ama peki baba ve bebek arasındaki o bağ, ister güven olsun ister sevgi olsun ne zaman kuruluyor bunu gerçekten merak ediyordum ve biraz araştırdım.

Oksitosin diye bilinen güven hormonu var biz insanlarda. Anne ve bebek arasında emzirme esnasında salgılanıyor bu hormon. Baba ve bebek arasında da dokunmayla salgılanabilirmiş. Bebekler kendilerine dokunulasından hoşlanır, zaten ilk iletişimlerini de böyle kuruyorlar. Bu da demek ki babaların bebekleriyle düzenli vakit geçirmesi gerekiyor. Onlarla konuşması, gerektiği zamanlarda gazını çıkarması, bazen bezini değişmesi ya da banyo sonrası özellikle bebeğin cildiyle uyumlu yağlarla masaj yapması, bebeğine dokunduğu her anı daha da çoğaltıyor ve o güçlü bağın bebek ve baba arasında da oluşmasına vesile oluyor. Yeni babalara ve baba adaylarının bilgisine... Tabii bu bilgilendirmeyi yapacak kişi de biz anne veya adayları oluyoruz :)
 
Katılım
10 Aralık 2018
Mesajlar
42
Tepki
21
Puan
8
Yaş
31
Konum
izmir
Güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş bu eline sağlık. Baba adayı eşim ve kendim adına teşekkür ederiz. Eşim diyordu zaten tuhaf bi his ama ne yapıcam, nasıl alıcam elime, sana yardımcı olabilecek miyim şeklinde kaygıları vardı... Altını değiştirmekten başlatıp sonra gaz çıkartmaya, masaj yaptırmaya kadar giderim ben bu bilgileri kullanıp ;) bi yerde okumuştum bebek masajında bebek yağı kullanılması hem cildinin nemlenmesi hem de rahatlaması açısından iyiymiş bebeğe diye. Geçen ınstagramda da dalin babalar günü vesilesiyle babalara bebek yağı çekilişi yapıyordu, güzel tesadüf olmuş bu konu :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst