AYŞE TÜTER'den Cevizli Yaprak Sarma-Resimli

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
FD4A4E538F808D40B1683A9Ay.jpg

Malzemeler
* 250 gram yaprak
* 1 kase pilavlık bulgur
* 3 adet soğan
* 1 demet taze soğan
* 1 demet maydanoz
* Yarım demet taze nane veya 1 kaşık kuru nane
* 1 kase küp doğranmış beyaz peynir
* 1 su bardağı ceviz
* 1 çorba kaşığı dolusu kuş üzümü
* Dolma baharı
* Tuz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 limon suyu
Soğan piyazlık doğranır ve yağda sotelenir. İçine bulgur eklenir, 2-3 kez çevrilir. Tüm karışımın içine kuş üzümü ve su konup, pilav gibi pişirilir. Yeşillikler çok ince kıyılır. Baharat, ceviz ve peynir ilave edilir. Diğer yandan yaprak haşlanır. Hazırlanan iç malzemesi içine sarılır. Üzerine yağ ve limon gezdirilip, dereotu serpilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst