Ayçöreği
Tarif annemin tarifi ama nerden buldu da yaptı bilmiyorum biraz eski bir tarif Dün yapmıştı bende resmin sol tarafındaki büyüğü yapıp fotoğrafladım. Ben bu sefer sadece içini hazırladım Ama yine de anne kız ortak yapım oluyor
Hamuru
4 su bardağı un
1 tane yaşmaya veya 1 paket kuru maya
100 gr. margarin (oda ısısında yumuşamış)
Yarım su bardağından biraz fazla süt
1 çay bardağı tozşeker
2 yumurta (1'nin sarısını üzeri için ayırın)
İçi : 3 tane kakaolu hazır kek (Baton), 1 çay bardağı kadar süt, yarım su bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı ceviz içi ve yarım çay kaşığı tarçını karıştırın. Bu hamuru köfte gibi uzun uzun parçalara bölün.
Hamuru için bütün malzemeyi yoğurun. Ilık bir ortamda 30 dakika dinlendirip istediğiniz büyüklüğe göre çay tabağı büyüklüğünde ya da biraz daha büyük olacak şekilde açın. İçi ucuna koyup hamuru tek kat olacak şekilde üzerine kapatın ve fazlalığını kesip ay şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp kavrulmuş susum veya file fındık serptikten sonra da 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun
Annem genelde 2 kekle yapıp kalan hamurun içine de tarçınlı elma koyar. İsteğe göre yarısını o şekilde de yapabilirsiniz