Atalarımız Bu Diyeti Yapıyordu!

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.419
Tepki
5.511
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)


Eski çağlarda atalarımız nasıl mı besleniyordu? İşte günümüze uyarlanmış hali; Taş Devri Diyeti.



Son dönemde Amerika'yı kasıp kavuran ve tartışmalara yol açan Paleolitik veya Paleo, Eski Taş Devri ya da Savaşçı Diyeti diye de bilinen diyet, tıpkı mağara adamlarının 10 bin sene önce yaptığı gibi bitki ve vahşi hayvan etinin yenmesi üzerine kurulu bir beslenme programı.

Uzmanlara göre her ne kadar değişikliğe uğramış olsa da vücudumuz genetik olarak atalarımız gibi yemeğe programlı. "Paleo Diyeti" adlı kitabın yazarı Loren Cordain, yapılan araştırmalara göre, bu diyetin kalp ve damar hastalıklarını, yüksek tansiyonu, enfeksiyon göstergeleri gibi riskleri düşürmeye ve bunun yanısıra kilo vermeye, sağlıklı olmaya yardımcı olduğunu belirtiyor. Uygulamadan önce bir hekime mutlaka danışın.

1.gün

Kahvaltı

Hindistan cevizi sütlü bir kase böğürtlen

Öğle

Rosto tavuklu salata (Zeytinyağı, limon suyu, sirke ve kiraz domates ile)

Akşam

Spagetti

Atıştırma

Ceviz

2.gün

Kahvaltı

Akşamdan kalan spagetti

Öğle

Ciğer pateli tavuk

Sebze çorbası

Akşam

Dana gulaş

Atıştırma

Kuru et

3.gün

Kahvaltı

Dünden kalan ciğer pate, soğan ve ıspanakla yapılan omlet

Öğle

Atom salata yapraklarına sarılmış ton balığı ve Bademli dürüm

Akşam

Dana burginyon

Hindistan Cevizli dondurma

Atıştırma

Katı yumurta

4.gün

Kahvaltı

Pastırmalı yumurta

Bir adet meyve

Öğle

Kabak ve tatlı patatesli omlet

Akşam

Izgara alabalık

Balkabağı çorbası

Atıştırma

Kuru et

5.gün

Kahvaltı

Hindistan Cevizli süt

Öğle

Dana etli limonlu sebze sote

Akşam

Limonlu tavuk rosto

Tatlı/taze patates kızartması

Atıştırma

Bir kase Bademli böğürtlen

6.gün

Kahvaltı

Akşamdan kalan soğuk tavuk rosto ve mayonez

Öğle

Limon ve sarmısaklı istiridye

Hindistan Cevizli dondurma

Akşam

Kemik iliği ve Waldorf salata

Fırınlanmış elma

Atıştırma

Bir parça siyah çikolata

7.gün

Kahvaltı

Haşlanmış yumurta ve domates

Öğle

Pastırma, üzüm ve brokolili salata

Akşam

Terayağlı tavuk

Atıştırma

Çiğ sebzeler ve guacomole

Amerikalı Bilim Adamı
Dr. Loren Cordain-Elele
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst