
Aşureli Pasta
Malzemeler
- 1 pkt Aşure
- 3,5 su bardağı su
- 18 adet petibör bisküvi
- Tarçın
Yapılışı:
Öncelikle tencereye Aşure paketinin tamamını boşaltalım. Sonra üzerine tarifte de yazdığı miktarda yani 3,5 su bardağı suyu ilave edip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alalım. Borcamı önce sudan şöyle bir geçirip suyu süzelim. Bisküvilerin 6 tanesini borcama dizelim. Üzerine aşuremizin bir kısmını paylaştıralım. Tekrar bisküvi dizip yine üzerine aşureden gezdirelim. Ve son olarak aynı işlemi tekrar uygulayalım. Bir kat bisküvi ve kalan aşurenin tamamını üzerine dökelim. Üzerini şöyle bir düzeltip ılımaya bırakalım. Buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim. Servis aşamasında üzerine bolca tarçın serpiştirelim.