Aşure

nefise

Yeni Üye
Katılım
15 Şubat 2009
Mesajlar
22
Tepki
24
Puan
3
Yaş
40
Konum
istanbul
Malzemeler :
1 kg.aşurelik buğday
500 gr.fasulye
500 gr.nohut
2 su b.kuru üzüm
200 gr.kuru incir
200 gr.kuru kayısı
1 su b.pirinç
2 su b.süt
1.5 kg.toz şeker
2 portakal kabuğu rendesi
3 elma
gülsuyu
su
Üzeri için:

tarçın
fındık
nar
kuş üzümü
dolmalık fıstık
file fındık
yeşil pirinç fıstık

Hazırlanışı :
Buğdayı geceden üstüne sıcak su koyarak bir gece bekletin. Bir gece bekledikten sonra üzerine tekrar su koyarak patlayana kadar pişirin.Daha sonra altını kapatarak içine fasulye ve nohutu da ekleyerek kaynar su verdikten sonra kapağı kapalı dinlenmeye bırakın. Bu arada kuru üzümün de üzerine sıcak su vererek dinlendirin. Dinlendikten sonra altını tekrar açın. Arada bir karıştırarak 10 dk. kadar pişirin. Sonrasında üzümü de ekleyerek karıştırarak pişirmeye devam edin. Oratlama 5 dk. daha piştikten sonra yarı kıvamda haşlanmış pirinci suyuyla beraber ekleyin.Kıvamını koyu bulursanız sıcak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra elmaları da soyarak minik küp doğrayarak ilave edin. Bir süre sonra üzerine portakal kabuğu rendesi ve kayısıyı da ilave edin. Bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Renginin beyaz olması için üzerien sütü de ilave edin. Bir süre sonra üzerine toz şekeri ve gül suyunu ekleyin. Bİr kaç dakika daha pişiridkten sonra kapağını kapatarak bir süre dinlendirin. Daha sonra kaselere paylaştırarak üst malzemeler ve incir ile süsleyerek servis yapın. ( Bu tariften enaz 50 kase aşure çıkacaktır.)


alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst