Astrolojide Evler

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Evlerkişinin günlük yaşam çalışmalarını nasıl ve hangi yönde ortaya koyduğunu bulunduğu burca ve burçtaki gezegene bağlı olarak davranışların nelerden etkilendiğini gösterir... Bu alanların her biri insan hayatındaki gelişimi anlatmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönemlerdeki gelişimimizin yönleri ve temel kalıplarını evler işaret eder

1.EV: Kişilik tip karakter evidir.
2. EV: Para ve değerler evidir.
3. EV: Sosyal yaşam ve beynin hangi burçta çalışacağını gösteren evdir.
4. EV: Aile ve toplum evidir.
5. EV: Aşk şans çocuklar evidir.
6. EV: Günlük yaşam rutin işler fiziksel ve ruhsal sağlık evidir.
7. EV: Sevgi evlilik ortaklık ve denge kurma evidir.
8. EV: Ölüm ve seks evidir.
9. EV: Din yüksek eğitim ve uzun yolculuklar evidir.
10. EV: Disiplin ve meslek kişinin toplumdaki yerinin evidir.
11. EV: Dostluklar umutlar ve akıl evidir.
12. EV: Hayaller ve iç alem evidir.

1.EV
Doğal burcu : Koç

Yöneten gezegenler: MarsPluto

Güçlü gezegen: Güneş

Şifre: Ben ilk çevre

Yükselen burçta denilen birinci ev bir doğum haritasındaki en duyarlı noktadır. Kişiliğimizin biçimlenmesini etkileyen kalıtım doğum eğitim bakım uzay-zaman-madde parametrelerini ve bilinçli kontrolünüzün az olduğu yaşama başladığınız çevreyi simgeler. Birinci evi tanımlayan "BEN" ve "TEMEL BEN"dir Kimiz biz? Hangi sıfatlar bizi en iyi şekilde tanımlar? Tenimizin saçımızın ya da gözlerimizin rengi nedir? Bünyemiz güçlümü zayıf mı; iyimser bir insan mıyız kötümser bir insan mı? Dış dünyaya nasıl bir kişilik yansıtmaktayız? İşte yükselen burcumuzun ve ilk evimizin yansıttığı bazı yönlerimiz bunlardır.

Her şeyden önce biz insanlar karşıt yönleri bir arada barındıran varlıklarız. Anlamadığı şeye esir olan arzuladığını sandığı şey tarafından ayartılan varlıklar. Bir tarafımız hep bu çelişkiyi giderip kendimizi bir bütün haline getirme arayışındadır. Bunu ne ölçüde başaracağımız ilk evimizde olup bitenlerle ne ölçüde başa çıktığımıza bağlıdır.

Yükselen burç ve ilk ev kişiliğimizin dışa yansıyan yönlerini yansıtır. Bu yönlerimiz doğuştan aldığımız ve kazanmak için çaba sarf etmemizin gerekmediği yönlerdir. Yükselen burç ufuk çizgisine denk geldiği için yaşama ilişkin kişisel bakış açımızı temsil eder. Ancak çoğu zaman yükselen burcumuzun ardına saklanırız. Görüşlerimizin ardına gizleniriz. Uzağı göremez olur görüşlerimizden başka bir şeyimiz olmadığına inanırız. Derine bakmayı unuturuz.

İlk ev aynı zaman da bedenimizle ve genel görünüşümüzle de ilgilidir. Sağlık durumumuz da bu evde yansır. Yükselen burcu yöneten gezegen genellikle haritanın yöneticisi olarak kabul edilir. İlk ev tamamen kişinin kendisiyle ilgilidir. Bedensel özellikler yüz hatları davranışlar genel sağlık durumu. Ayrıca yaşamın başlangıcıyla da ilgilidir. Kökenimizdeki baskın davranışlar geçmiş yaşamlardan getirmiş olabileceğimiz anılar ve davranışlar.

Birinci ev doğmuş olanın kişiliğini mizacını aynı zamanda da fiziki görünümünü belirler. Bununla beraber bir kişi olarak miras ve çevrenin haricinde bütün sahip olduğu şeyleri belirler.
2.EV
Doğal burcu: Boğa

Yönetici gezegeni: Venüs

Güçlü gezegen : Ay

Şifre : Sahip olma

İkinci ev kişiliğinizin gereksindiği maddesel olanakları belirler. Maddesel serveti arttırmak toplumsal ilişkilerle ilgili olduğundan kişi toplum ve insanlarla ilişkin derslerini ikinci evden alır. Doğal burçlar kuşağında ikinci evin yöneticisi Venüs ile Ay bu evde güçlü durumdadır... Para para para. İşte ikinci evin ilgi alanı. Fakat tabii ki iş bu kadar basit değildir. Para denince işler karışır. Bu ev para kazanma yeteneğimizle parayı harcama biçimimizle parasal sorunların üstesinden nasıl geldiğimizle ilgilidir. Borçlarımız aldığımız krediler yatırımlarımız. Borsacıları en çok ilgilendiren ev burasıdır çünkü mali durumumuzu bu ev gösterir. Daha derin bir açıdan bakacak olursak ikinci ev güvenlikle ilgilidir. Banka hesabımızın kabarık olması ya da araba mücevher gibi mal varlıklarımızın olması bize güven verir. Bunlara bağlanır kendimizi belli bir ölçüde de olsa bunlarla tanımlarız.

Doğanın; sahipliğini ve bunları çoğaltmanın kapasitesi hakkında bilgi verir. Bu miras ve vasiyette bağış yoluyla kazancı ve bu işlere olan istidatını göstermektedir.
3.EV
Doğal burcu: İkizler

Yönetici gezegen: Merkür

Güçlü Gezegen: Jupiter

Şifre: Düşünme haberleşme

Üçüncü ev günlük düşünce alışverişi yaptığınız kişilerkardeşlerkomşular ile ilgilidir.Kişinin düşünme ve konuşma yeteneği ile düşüncelerini ortaya koyuş biçimini ve çevresine karşı entelektüel tepkilerini gösterir. Zihin üçüncü evle açılır İnsanların yaratıcılık ve sezgileri ile bunları kendisi yada başkalarının yararına kullanma yeteneği üçüncü evle birleşir. Yazarız okuruz konuşuruz iletişim kurarız. Üçüncü ev duygularımızı düşüncelerimizi hayallerimizi nefretimizi sevgimizi umudumuzu ifade etmeyi öğrendiğimiz bir okul gibidir. Ancak bunları sözle ya da yazıyla ifade etmek şart değildir. Söylediklerimiz ya da kızdığımızda korktuğumuzda üzgün olduğumuzda bedenimizin konuştuğu dil de bunları ifade eder. Bunlar dile getirilmeyen acı ya da tatlı düşüncelerdir. Bu evde bilgi sınıflanmış ve geniş bir alana yayılmış bir halde bulunur. Bu nedenle bu ev Zodyak'ın Internet'i gibidir. Birinci ev sözel desteğe ihtiyaç duyarsa hemen üçüncü eve başvurur. Üçüncü ev naklen yayın yapan bir verici istasyonu gibidir. Bu nedenle bilgisayarların üçüncü ev tarafından yönetilmesine şaşmamak gerekir. Üçüncü ev doğası gereği başka insanları da kapsar. Gündelik hayatı paylaştığımız komşular kardeşlerimiz sık sık karşılaştığımız ve yaşamımızı etkileyen insanlar. Bu ev bu insanların kendilerini değil bizim onlarla ilgili olarak yaşadıklarımızı onlara ilişkin düşüncelerimizi yansıtır. Üçüncü ev günlük yaşamımızla küçük ama yaşamsal düşüncelerle yaşamımızı oluşturan olaylarla ilgilidir. Çarşıya çıkmak hep birlikte maça gitmek ya da deniz kenarında küçük bir dinlence. Üçüncü evle ilgili meselelerde başarılı olmak için şu iki şeyi belirlemek gerekir. Yakın çevremiz nelerden meydana geliyor ve bu çevre içinde biz neyi hedefliyoruz? Gerisi kendiliğinden gelecektir.

İlk önce doğanın mentalitesini ve genel olarak hem cinslerine kişiliğini gösterdiği şekilleri belirler. Aynı zamanda kısa seyahatleri gösterir ki bununla beklenmedik olarak gerçekleşenler kastediliyor. Aynı zamanda kız ve erkek kardeş (veya abi abla ) yakın komşularla ilişkiler. Bunların arasında yaptırımlı çok entelektüel ilişkileri ve bilgileri saymak gerekir.
4. Ev

Doğal burcu: Yengeç

Yönetici gezegen : Ay

Güçlü gezegen: Jüpiter Neptün

Şifre: Aileyuva

Dördüncü ev kendiniz için yarattığınız çevre koşullarını yönetir.Burçlar kuşağında dördüncü ev olan yengeç burcunun yöneticisi Ay bilinçaltı düşünceler ile otomatik duygusal cevapların yarattığı etki-tepki ilkesini gösterir. Dördüncü ev yaşamın başlangıcı ve sonu ile ilgilidir:Kişinin ev yaşamınısevdiklerine eşine olan ilgisini bildirir Ayrıca satma ev tutmayeme içme doğum ve ölümle ilgilidir. Bu ev gece yarısıdır. Karanlık kuytu köşelerde gezinen gölgeler. Fısıldayan hayaletler. Geçmişten gelen uzak geleceğin hayaletleri; işittiğimiz hayaletler. Bazen hayaletin sesi annemizinkine benzer bazen babamızınkine. Bu ev kişinin çocukluğu süresince kendisine en yakın bulduğu kişiyi temsil eder. Çocukluk yıllarımız şu anki kişiliğimizi belirleyen ilk deneyimler dördüncü evde bulunmaktadır. Bu ev yuvamızı kendi küçük cennetimizi yerleşip kök saldığımız yeri temsil eder. Burası dış dünyadan kaçıp sığındığımız yerdir ve ailemizi ya da aile saydığımız kişileri içine alır. Yaşamın sonu da bu evle temsil edilir bu gezegende geçireceğimiz son yirmi yıl buraya denk düşer. Bu Jung'un kolektif bilinçdışı evidir bizi diğer insanlara bağlayan ruhsal bağdır. Saplantılarımızın korkularımızın oluşturduğu gölgemiz de burada yaşar. Bu evden sağ salim çıkmak için gölgemizi gün yüzüne çıkarmak onun bilincine varmak gerekir.

Doğanın; doğum yerini ve evini belirler. Miras konusundaki özellikle babanın görüş açısını babanın kendisini açıklar. Bir başka anlamda da evlerin toprakların ve toprakla ilgili olarak tüm mülkiyeti özellikle de maden ocaklarını gösterir. Buradan hayatın son senelerini ölüm yeri ve maddenin genel olarak bitimi çıkarılabilir.

5. Ev

Doğal burcu: Aslan

Yönetici yıldız: Güneş

Güçlü gezegen: Pluto

Şifre: Yaratıcılık

Beşinci ev yaratıcılığı gösteren evdir güneşin yaratıcı gücünün evrensel yaşam güçleri yardımı ile kişinin kendisine bir çıkış bulduğu kuvvet alanıdır.Beşinci ev aynı zamanda mahkemeler duygusal ilişkilerçekiciliktutkueğlence ile ilgilidir Kişi yaşam sevinciyle dolar; sevdiği ile yaşamın içinde aynı yer ulaşır Beşinci evi tanımlayan sözcükler yaratıcılık spekülasyonzevkeğlencetutku ve risktir. Bizi en çok ne tatmin eder? Yaratıcılığımızı kullanmak mı? Çocuklar mı? Seks mi? Kumar mı? Romantik ilişkiler mi? Doğa mı? Bunların tümü beşinci evde bulunur. Burası bizi mutlu eden şeyleri bulduğumuz yerdir. At yarışları kumar ya da seks dışa dönük zevklerdir. Ama beşinci evde içe dönük zevkler de yer almaktadır. Sözgelimi dünyaya bakışımızla deneyimlerimizle algılarımızla yoğrulmuş bir sanat eseri ruhumuzun derinliklerindekini açığa çıkarır. Bir insanın sekste bulduğu tatmini bir başkası meditasyon da bulur. Yoga hem fiziksel hem de ruhsal bir rahatlama sağlar. Hayvanlar mal sayıldıkları için genellikle altıncı evdedirler ama günümüzde çoğumuz zevk aldığımız için evlerimizde hayvan besleriz. En saf haliyle eğlence de bu evdedir sadece eğlenmek için yaptığımız şeyler. Paten kaymak sörfle ya da yelkenle denize açılmak gibi. Çocuklar da bu eve dahildir özellikle çocuklarımızla ilişkimiz ve çocuk sahibi olmak.

Doğanın; bağlılıklarını zevkini oyununu ve kalp isteklerini belirler. Çok ender olarak ta cinsel hayatı içerdiği bir anlamı vardır. Çocuklarını da belirler

6. Ev

Doğal burcu: Başak

Yönetici gezegen: Merkür

Güçlü gezegen: Uranüs

Şifre: iş sağlık

Altıncı ev beşinci evdeki yaratıcılığın verimini görmek için ayrıntılı yöntemlerle sıkı çalışmayı simgeler.Altıncı evde kişi kendini tanıyıp gerekli basit işlerle karışık ayrıntıları anlayarak sahneyi bırakmasını öğrenir. Altıncı ev kişinin beslenme giyinme düzenliliğini dış görünüşü yönetir. Aynı zamanda yaşadığı topluma uyumunu işlerine nasıl tepkiler verdiğini gösterir. Altıncı evi tanımlayan sözcükler çalışma sağlık iyi beden hizmet iş kişisel çabadır. Altıncı ev iş hayatımızla ilgilidir. Mesleğimizde her gün yerine getirdiğimiz işler. Hastalıklar da bu eve dahildir. Ancak bu evde karşımıza çıkan hastalıklar genellikle ölümcül değildir bu tür hastalıklar sekizinci eve aittir. Bu evde genelde beslenmeyle ilgili ya da iş hayatımızdan kaynaklanan hastalıklar bulunur. Çalıştığımız alanda kendimizi gerçekleştirebiliyor muyuz? İşimiz faturalarımızı ödememizi sağlamanın dışında bize bir şey veriyor mu? Altıncı evle ilgili karşımıza çıkacak sorunların üstesinden gelmek için yapmaktan zevk aldığımız kendimizi geliştirebileceğimiz bir alana yönelmeliyiz. Sonra da kendimize bu işle hayatımızı kazanıp kazanamayacağımızı sormalıyız. Yanıt olumluysa bu işi yapmak bizi her açıdan tatmin edecektir.

Doğanın sağlığını ve aynı anda da beslenme veya giyinme gibi vücuduyla alakalı şeyleri belirler. Ayrıca kendi egosunun okült gelişimini belirten çok gizli ve çok özel bir ilişki vardır. Herhangi bir fonksiyonda kullanabileceği her insanla olan ilişkisini ve sadece evcil anlamda değil küçük ve özellikle vahşi hayvanlarla olan ilişkisinden bahseder. Bir de özel bir şekilde tarımla beraber bununla alakalı bütün vurgunları eğlence harici bütün kazanca dair bilgi verir.


7. Ev

Doğal burcu: Terazi

Yönetici gezegen : Venüs

Güçlü gezegen: Satürn

Şifre : Ortaklık

Yedinci ev ikili ilişkiler ve bizim eylemlerimize karşı diğer insanların verdiği tepkilerin nitelikleri ile ilgilidir. Hayatınızda seçeceğiniz eş ya da ortağınızın tipini de tanımlar. aynı zamanda anlaşmalar sözleşmeler yasal ilişkiler yakın dostlukları da kapsar ticareti yönlendirir. Yedinci evi tanımlayan sözcükler evlilik birlikte yaşam ortaklık ve yakın ilişkilerdir. Aşık oluruz evleniriz bütün hayatımızı o özel kişiye bağlarız. Bağlılık yedinci evi tanımlar. Gerek işte gerek özel hayatınızda yakın ilişkiler eşitliğe dayanır. Alt ya da üst yoktur. Denge bu ilişkilerin yürümesini sağlayan temel öğedir. Ama bağlılık bazen yerine getirilmesi güç bir söz de olabilir. Herhangi bir ortaklıkta kendimizi her zaman eşimizin yerine koyarak hareket etmemiz olayları onun gözüyle görmemiz gerekir. Kendimizi onun dünyasına yabancı hissediyorsak bu ilişki bilincine varmamız gereken yönlerimize işaret ediyor olabilir. Genel olarak yedinci ev "açık çatışmalar" la "açık düşmanlar" la da ilişkilendirilir. Bu evde yüzünüze gülüp arkanızdan sizi çekiştiren dostlara yer yoktur. Bu tür ilişkiler on ikinci evdedir. Burada düşmanlarımız kim bilirsiniz.

Doğanın partnerlerini özellikle evlenme aynı zamanda iş ve başka işbirliğinin gerektiği durumları belirler. Anlaşmazlıkları ve kendisine açıkça karşı gelen insanları gösterir.

8. Ev

Doğal Burcu: Akrep

Yönetici gezegenler : Mars ve Pluto

Güçlü gezegeni : Uranüs

Şifre : Veraset miras

Sekizinci ev vergi miras ortak çalışmaların sonucu olan ve evlilikle ortaya çıkan paralarla ilgilidir.Bu ev ****fizik ve mistik deneyimler alanıdır aynı zamanda cinsellik ölüm ve yeniden doğuş konularını yansıtır. Sekizinci evi tanımlayan sözcükler; cinsellik ölüm yeniden doğuş miras kalıtım ve birleşik kazançlardır. İç güdüler uzak anılar tuhaf yaşantılar aşkınlık. Ölüm seks ve vergiler. Ancak ölüm kısmı ölmekten çok reenkarnasyon ve dirimle ilgilidir. Seks de bir bedensel haz biçimi olarak değil bir aşkınlık biçimi olarak yer alır bu evde. Vergilere gelince onları başka bir gözle görmek pek mümkün değildir. Sekizinci evde vergiler başka kimselerin parasal kaynaklarıyla ilgilidir. Miraslar ve başka kimseler sayesinde edindiğimiz kazançlar da bu evde yer alır. Sekizinci evin arketipleriyle başa çıkmak için tükettiğimiz bizi sınırlayan bize ayak bağı olan şeyleri bilmek gerekir. Sahip olduğumuz şeyler mi bağlanmışız? Yoksa bizi bağlayan bir ilişki mi? İş hayatımız mı? Bizi bağlayan her ne ise sekizinci ev eskinin yerini yeniye bırakmasını sağlar.

Mümkün hayatın uzunluğunu ve sona erme şartlarını vasiyetle alabileceği tüm kazancı belirler.

9. Ev

Doğal Burcu : Yay

Yönetici Gezegen : Jüpiter Neptün

Şifre : Öğrenim

Dokuzuncu ev birlikte düşünme ile ilgili olduğundan toplu düşünce sistemleri felsefe din dinsel kuruluşlar hukuk ve yasal sistemler ve yüksek eğitim gibi konuları etkiler. Öğrenim ve yayıncılık ruhsal ve felsefe konularının diğer kuşaklara iletiminde rol oynar. Ahlak duygularını insancıl özelliklerini nasıl kullanacağını gösterir. Kişinin ruhsal öğrenimini ve uzun yolculuklarını etkiler.

Dokuzuncu evi tanımlayan sözcükler; öğrenim yolculuklar uzak serüvenler uzak ülkeler ve uzak insanlardır.

Dokuzuncu evin anahtar sözcüğü; Dünya görüşünüz. Dünya görüşünüzü farklı kültürlerden insanlarla paylaşırsınız ya da dünya görüşünüz bu kültürlerden izler taşıyabilir. Yüksek öğrenim spiritüel deneyimler ve inançlar yabancı kültürler ve yabancı ülkelere geziler de bu evde bulunur. Yayın dünyası de bu eve dahildir.

İlmin ve dinin evidir. Büyük seyahatlerde yani hayatındaki önemli iş seyahatleri ile alakalıdır. Ruhsal gelişme alanındaki kapasitesini çekimini ve dini eğitiminin doğal yapısını gösterir.

10. Ev

Doğal Burcu: Oğlak

Yönetici Gezegen : Satürn

Güçlü Gezegen : Mars

Şifre : Sosyal İzlenim

Onuncu ev kişinin sorumluluklarını ortaya koyarak mesleki ve toplumsal saygınlığını onur ve ününü kariyerini politika veya iktidar güçleriyle olan ilişkilerini gösterir.Kişinin hayatındaki iniş ve çıkışlar ödül ve cezalar bu evde belli olur. Kişisel disiplin başarıya ulaşmak için sıkı çalışma irade ve sabır gösterme onuncu evin kapsamına girer. Onuncu evi tanımlayan sözcükler sosyal konum tutku onur uğraş meslek kariyer ve iştir. Burası bir gezegenin gökyüzünde ulaştığı en yüksek noktadır. Öğlen vakti. Her şeyin açık seçik göründüğü ortada bulduğu bir zamandır. Bu ev mesleklerimizin uzmanlık alanlarımızın evidir. Bizi tanımayıp bir yerlere yerleştirme bir kategoriye sokma gereği duyan insanların gözündeki imgemizi yansıtır.. Başka insanlarla olan ilişkilerimiz de bu eve dahildir. Patronumuz bizim üzerimizde yetki sahibi olan herhangi bir kimse otoriter bir anne ya da baba. Güneş'in ya da ayın onuncu evde ya da bu evin çizgisi üzerinde bulunduğu her zaman şöhreti yakalama fırsatı doğar. Şöhret kesin olmasa da önü açıktır.

Doğanın kariyerini ve meşguliyetini belirler. Şöhreti ve hemcinsleri arasındaki saygınlık derecesi bu eve bağlıdır. İş verenini veya bunun gibi kendisinden üsttekini ve ülkesindeki otoriteler ile ilişkisini tasvir eder. Son olarakta anneyi tasvir eder.

11. Ev

Doğal Burcu : Kova

Yönetici Gezegenler : Uranüs Satürn

Güçlü gezegen : Merkür

Şifre : Dostluk arkadaşlık

Kişinin grup kurma arkadaş edinme ve evrensel amaçlar üzerinde çalışma kabiliyetini gösterir. Dostluklar arkadaşlıklar insancıl tutumlar ile ilgili olduğundan kişiye zihinsel özgürlük verir. Duygusal ilişkilerden uzak zihinsel yaratıcılığı ifade eden bir evdir. On birinci evi tanımlayan sözcükler arkadaşlık sosyal olaylar sosyal değerler umutlar dilekler ve ideallerdir. Genellikle aynı düşüncede olduğumuz ortak hedeflere ortak gayelere ortak ilgilere sahip olduğumuz kimselerle birlikte oluruz. Bu grup enerjisi bu bilinç ortaklığı kendimize ilişkin inançlarımızı değiştirmede son derece etkili olabilir. Başka insanların bizi desteklemesine hayallerimizi gerçekleştirmemize yardımcı olur. İmkansız olan gerçek olur. On birinci ev sosyal çevremizi görüştüğümüz kimseleri dostlarımızı kapsar. Bu insanlarla çok yakın ilişki içinde olmamız şart değildir. Yakın ilişkiler bu eve pek dahil değildir. Buradaki insanlar genellikle bizim de dahil olduğumuz bir çevrenin mensubu olan kimselerdir. Bu evden kazançlı çıkmak için öncelikle hayalimizin hedefimizin ne olduğunu belirlememiz gerekir. Bu bilgi sayesinde çevremizde kendimiz için istediğimiz şeyleri paylaşıp destekleyecek insanlar toplarız. Bunu karşılığında biz de onlara aynı desteği veririz.

Arkadaşların evidir. Doğanın doğal olarak çekici bulduklarını ve onlarla ilişkilerinin karakterlerini belirler. İhtirasını fakat bu titizlikle ayırt edilmelidir ki bir yandan çekiminden öte yandan da isteğinden kaynaklanan ihtirasını göstermektedir.

12. Ev

Doğal Burucu : Balık

Yönetici Gezegenler : Neptün Jüpiter

Güçlü Gezegen : Venüs

Şifre : Üzüntü ve sıkıntı

On ikinci ev kişinin dış etkenlere bağlı değişen ruhsal sağlığı ile ilgilidir. Bu evi etkileyen öğeler kişisel alışkanlıklar ve duygusal ihtiyaçlardır.Görev alanı bilinci bilinçaltının kapsamı ile oluşturup aydınlatma geleceği görme ve bilinçaltı etkilerinin hangisinin yapıcı hangisinin yıkıcı olduğunu ayırdetmektir. İyilik yapmak yardımseverlik sosyal hizmetler on ikinci ev kapsamındadır. On ikinci evi tanımlayan sözcükler bitirilmemiş işler gizli düşmanlar ve her çeşit sırdır.

Geleneksel astrolojide bu ev Zodyak'ın cehennemidir aklı olan hiç kimse buraya yanaşmak istemez. Burası dertler evi diye bilinir bu da size neyle karşılaşacağımız konusunda yeterince fikir veriyordur. Çağdaş astroloji bile anlaşılmayan nedenlerden ötürü bu ev zayıf bir ev olarak kabul edilir. Oysa on ikinci ev şafağın ardından Güneş'in yükseldiği evdir. Şafak zayıf olabilir mi? Gündoğumu sıkıntıya işaret olabilir mi? Ancak on ikinci evin kişisel bilinçdışını temsil ettiği söylenirse bütün bunlar bir anlam kazanır. Bu ev sınırlarımızı kullanmadığımız ya da kullanmak istemediğimiz enerjiyi inkar ettiğimiz güçlerimizi temsil eder. Sözgelimi çocukken anne ya da babamız tarafından bastırılan taşkınlıklarımız ya da yeteneklerimiz hayallerimiz. Bu ev daha sonra bizi esir alacak olan yönlerimizi gömdüğümüz yerdir. Önümüzdeki iş gömdüklerimizi gün yüzüne çıkarmaktır. Gizlenmiş olan serbest bırakılıp açığa çıktığında artık ondan korkmamıza gerek kalmayacaktır. Bu enerjiyi olumlu bir yönde kullanabiliriz. Karmik astrolojide bu ev geçmiş yaşamların tortularını kapanmış hesapları "karma" mızı temsil eder. Burada sorun şu; geçmiş yaşamların varlığı bir şekilde doğrulanabilse bile o geçmiş şu an kadar önemli değildir. Emin olduğumuz tek şey içinde yaşadığımız andır. Şu an aldığımız soluktur. Çoğu zaman on ikinci evde bulunan herhangi bir gezegen bizi harekete geçirir. Bunun nedeni zaten içimizde varolan enerjiyi tanımamıza yardımcı olmasıdır.

Zorlanmanın baskının evidir ve her tür isteğini şu veya bu şekilde sınırlandıracak bütün etkileri açıklar. Gizli düşmanlarını ve kendisine karşı yönlendirecek tüm karakterleri belirler. İlişkide bulunabileceği tüm gizli işbirlikleri ile de alakalıdır. Büyük hayvanları ve onlara nazaran doğanın kaderini açıklar. Son olarak bulunabileceği ve disiplinin ön planda olduğu yerleri açıklar.
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
5. Ev

Doğal burcu: Aslan

Yönetici yıldız: Güneş

Güçlü gezegen: Pluto

Şifre: Yaratıcılık

Beşinci ev yaratıcılığı gösteren evdir güneşin yaratıcı gücünün evrensel yaşam güçleri yardımı ile kişinin kendisine bir çıkış bulduğu kuvvet alanıdır.Beşinci ev aynı zamanda mahkemeler duygusal ilişkilerçekiciliktutkueğlence ile ilgilidir Kişi yaşam sevinciyle dolar; sevdiği ile yaşamın içinde aynı yer ulaşır Beşinci evi tanımlayan sözcükler yaratıcılık spekülasyonzevkeğlencetutku ve risktir. Bizi en çok ne tatmin eder? Yaratıcılığımızı kullanmak mı? Çocuklar mı? Seks mi? Kumar mı? Romantik ilişkiler mi? Doğa mı? Bunların tümü beşinci evde bulunur. Burası bizi mutlu eden şeyleri bulduğumuz yerdir. At yarışları kumar ya da seks dışa dönük zevklerdir. Ama beşinci evde içe dönük zevkler de yer almaktadır. Sözgelimi dünyaya bakışımızla deneyimlerimizle algılarımızla yoğrulmuş bir sanat eseri ruhumuzun derinliklerindekini açığa çıkarır. Bir insanın sekste bulduğu tatmini bir başkası meditasyon da bulur. Yoga hem fiziksel hem de ruhsal bir rahatlama sağlar. Hayvanlar mal sayıldıkları için genellikle altıncı evdedirler ama günümüzde çoğumuz zevk aldığımız için evlerimizde hayvan besleriz. En saf haliyle eğlence de bu evdedir sadece eğlenmek için yaptığımız şeyler. Paten kaymak sörfle ya da yelkenle denize açılmak gibi. Çocuklar da bu eve dahildir özellikle çocuklarımızla ilişkimiz ve çocuk sahibi olmak.

Doğanın; bağlılıklarını zevkini oyununu ve kalp isteklerini belirler. Çok ender olarak ta cinsel hayatı içerdiği bir anlamı vardır. Çocuklarını da belirler

Benim ev +18 :hihi:
 

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Ev

Doğal burcu: Başak

Yönetici gezegen: Merkür

Güçlü gezegen: Uranüs

Şifre: iş sağlık

Altıncı ev beşinci evdeki yaratıcılığın verimini görmek için ayrıntılı yöntemlerle sıkı çalışmayı simgeler.Altıncı evde kişi kendini tanıyıp gerekli basit işlerle karışık ayrıntıları anlayarak sahneyi bırakmasını öğrenir. Altıncı ev kişinin beslenme giyinme düzenliliğini dış görünüşü yönetir. Aynı zamanda yaşadığı topluma uyumunu işlerine nasıl tepkiler verdiğini gösterir. Altıncı evi tanımlayan sözcükler çalışma sağlık iyi beden hizmet iş kişisel çabadır. Altıncı ev iş hayatımızla ilgilidir. Mesleğimizde her gün yerine getirdiğimiz işler. Hastalıklar da bu eve dahildir. Ancak bu evde karşımıza çıkan hastalıklar genellikle ölümcül değildir bu tür hastalıklar sekizinci eve aittir. Bu evde genelde beslenmeyle ilgili ya da iş hayatımızdan kaynaklanan hastalıklar bulunur. Çalıştığımız alanda kendimizi gerçekleştirebiliyor muyuz? İşimiz faturalarımızı ödememizi sağlamanın dışında bize bir şey veriyor mu? Altıncı evle ilgili karşımıza çıkacak sorunların üstesinden gelmek için yapmaktan zevk aldığımız kendimizi geliştirebileceğimiz bir alana yönelmeliyiz. Sonra da kendimize bu işle hayatımızı kazanıp kazanamayacağımızı sormalıyız. Yanıt olumluysa bu işi yapmak bizi her açıdan tatmin edecektir.

Doğanın sağlığını ve aynı anda da beslenme veya giyinme gibi vücuduyla alakalı şeyleri belirler. Ayrıca kendi egosunun okült gelişimini belirten çok gizli ve çok özel bir ilişki vardır. Herhangi bir fonksiyonda kullanabileceği her insanla olan ilişkisini ve sadece evcil anlamda değil küçük ve özellikle vahşi hayvanlarla olan ilişkisinden bahseder. Bir de özel bir şekilde tarımla beraber bununla alakalı bütün vurgunları eğlence harici bütün kazanca dair bilgi verir.


Benim evime bak ne sıkıcı bağlasan durmaz:cokkomik::1:
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
2.EV
Doğal burcu: Boğa

Yönetici gezegeni: Venüs

Güçlü gezegen : Ay

Şifre : Sahip olma

İkinci ev kişiliğinizin gereksindiği maddesel olanakları belirler. Maddesel serveti arttırmak toplumsal ilişkilerle ilgili olduğundan kişi toplum ve insanlarla ilişkin derslerini ikinci evden alır. Doğal burçlar kuşağında ikinci evin yöneticisi Venüs ile Ay bu evde güçlü durumdadır... Para para para. İşte ikinci evin ilgi alanı. Fakat tabii ki iş bu kadar basit değildir. Para denince işler karışır. Bu ev para kazanma yeteneğimizle parayı harcama biçimimizle parasal sorunların üstesinden nasıl geldiğimizle ilgilidir. Borçlarımız aldığımız krediler yatırımlarımız. Borsacıları en çok ilgilendiren ev burasıdır çünkü mali durumumuzu bu ev gösterir. Daha derin bir açıdan bakacak olursak ikinci ev güvenlikle ilgilidir. Banka hesabımızın kabarık olması ya da araba mücevher gibi mal varlıklarımızın olması bize güven verir. Bunlara bağlanır kendimizi belli bir ölçüde de olsa bunlarla tanımlarız.

Doğanın; sahipliğini ve bunları çoğaltmanın kapasitesi hakkında bilgi verir. Bu miras ve vasiyette bağış yoluyla kazancı ve bu işlere olan istidatını göstermektedir.
 

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep
12. Ev

Doğal Burucu : Balık

Yönetici Gezegenler : Neptün Jüpiter

Güçlü Gezegen : Venüs

Şifre : Üzüntü ve sıkıntı

On ikinci ev kişinin dış etkenlere bağlı değişen ruhsal sağlığı ile ilgilidir. Bu evi etkileyen öğeler kişisel alışkanlıklar ve duygusal ihtiyaçlardır.Görev alanı bilinci bilinçaltının kapsamı ile oluşturup aydınlatma geleceği görme ve bilinçaltı etkilerinin hangisinin yapıcı hangisinin yıkıcı olduğunu ayırdetmektir. İyilik yapmak yardımseverlik sosyal hizmetler on ikinci ev kapsamındadır. On ikinci evi tanımlayan sözcükler bitirilmemiş işler gizli düşmanlar ve her çeşit sırdır.

Geleneksel astrolojide bu ev Zodyak'ın cehennemidir aklı olan hiç kimse buraya yanaşmak istemez. Burası dertler evi diye bilinir bu da size neyle karşılaşacağımız konusunda yeterince fikir veriyordur. Çağdaş astroloji bile anlaşılmayan nedenlerden ötürü bu ev zayıf bir ev olarak kabul edilir. Oysa on ikinci ev şafağın ardından Güneş'in yükseldiği evdir. Şafak zayıf olabilir mi? Gündoğumu sıkıntıya işaret olabilir mi? Ancak on ikinci evin kişisel bilinçdışını temsil ettiği söylenirse bütün bunlar bir anlam kazanır. Bu ev sınırlarımızı kullanmadığımız ya da kullanmak istemediğimiz enerjiyi inkar ettiğimiz güçlerimizi temsil eder. Sözgelimi çocukken anne ya da babamız tarafından bastırılan taşkınlıklarımız ya da yeteneklerimiz hayallerimiz. Bu ev daha sonra bizi esir alacak olan yönlerimizi gömdüğümüz yerdir. Önümüzdeki iş gömdüklerimizi gün yüzüne çıkarmaktır. Gizlenmiş olan serbest bırakılıp açığa çıktığında artık ondan korkmamıza gerek kalmayacaktır. Bu enerjiyi olumlu bir yönde kullanabiliriz. Karmik astrolojide bu ev geçmiş yaşamların tortularını kapanmış hesapları "karma" mızı temsil eder. Burada sorun şu; geçmiş yaşamların varlığı bir şekilde doğrulanabilse bile o geçmiş şu an kadar önemli değildir. Emin olduğumuz tek şey içinde yaşadığımız andır. Şu an aldığımız soluktur. Çoğu zaman on ikinci evde bulunan herhangi bir gezegen bizi harekete geçirir. Bunun nedeni zaten içimizde varolan enerjiyi tanımamıza yardımcı olmasıdır.

Zorlanmanın baskının evidir ve her tür isteğini şu veya bu şekilde sınırlandıracak bütün etkileri açıklar. Gizli düşmanlarını ve kendisine karşı yönlendirecek tüm karakterleri belirler. İlişkide bulunabileceği tüm gizli işbirlikleri ile de alakalıdır. Büyük hayvanları ve onlara nazaran doğanın kaderini açıklar. Son olarak bulunabileceği ve disiplinin ön planda olduğu yerleri açıklar.
__________________
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst