Asma Yapraginda Balik-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
yaprakda_balik_1258016146%5B1%5D.jpg


izlere bu gün degisik bir tat sunmak istiyorum .ben palamut baligi kullandim ama sizler dilediginiz balik türü ile yapabilirsiniz .
malzeme
1 tanesi 700 gr gelen 3 adet palamut
1 kuru sogan
yarim bag maydanoz
tuz karabiber
yarim cay bardagi sirke
yarim limon kabugu rendesi
sarmak icin bir miktar asma yapragi .
üzerine sürmek icin biraz sivi yag

yapilisi
baliklari temizleyim yikayin kuruladikdan sonra sirke ile baliklari ogusturun bu islem daha lezzetli olmasini sagliyor .icine halka seklinde dogradiginiz soganlari temizlenmis maydanozu bir kapta karistirin limon kabugu rendesini koyup tuz ve karabiber ekleyin .bu harci baliklarin karnina paylastirin .
baliklarin üstünede bir biktar tuz serpin
asma yapraklarini tezgaha serin üzerine baligi koyun üstlerini de asma yapraginla kaplayip mutfak ipi ile baglayin tüm baliklara ayni islemi uygulayin .üzerlerine biraz firca yardimi ile sivi yag sürün sayet baliklariniz yagli türden ise gerek olmaz yaglamaya
istilmis 230 derece firinda 60-70 dakika pisirin . servise sunmadan önce ipleri kesip yapraklarini cikarin yaninda bol salata ile servis yapin .
afiyet olsun

balik_2_1258016180%5B1%5D.jpg


ben palamut cinsi kullandim cünki kizim cok seviyor birazda kilcik sorun olmuyor.
kendisi rahatlikla yiyebiliyor cocuklari olan aileler icin ideal balik türü bence
palamut biraz kuru bir balik türü siz dilediginiz balik türünü kullanabilirsiniz


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
balikla pek aram yoktur
ama ne yalan söyliim tarif ilgimi cekti
asma yapragi sanirim sadece mayhosumsu tad veriyodur diye düsünüyorum
kim bilir belki sirf merakimdan denerim :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst