Aslı'dan Tava Böreği

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
Bugun aksam yemegine ne yapsam diye dusunurken sekerparemin ekledigi bu tava boregini gordum. Tabi gordugunden gorumce canim hemen istedi:kahkaha: esime gosterdim ne hikmetse onun da cani istedi :hihi: denedim cok guzel oldu:nk: paylasayim dedim
tarifin orjinali linkte
Tava Böreği

bu da benim yaptigim :eek:
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/403533_3962707193329_2123201098_n.jpg

Malzemeler
3 yufka
1 kase beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 yumurta
1 bardak süt
1 çay kaşığı kabartma tozu

Teflon tavamızı çiçekyağıyla biraz yağlayıp bir yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde güzelce seriyoruz. Bir kapta çırptığımız yumurta, süt ve kabartma tozu karışımımızla yufkayı güzelce ıslatıyoruz. Üzerine ikinci yufkayı buruşuk bir halde ama dışarı taşmayacak şekilde seriyoruz. Yine karışımımızla ıslatıp bir kase peyniri ve maydonozu güzelce serpiştiriyoruz. Üzerine üçüncü yufkayı seriyor ve tekrar ıslatıyoruz. Birinci yufkanın dışa taşan kenarlarıyla yufkanın üzerini kapatıyor ve kalan sütlü karışımımızı da üzerine sürüyoruz. Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 7-8 dakika sonra böreğimizin bir tarafı pişmiş oluyor. Bir tepsi ya da kapak yardımıyla böreğimizin üstte kalan tarafını alta getirip iki tarafının da pişmesini sağlıyoruz. İşte bu kadar basit!
Afiyet olsun.

OP
Aslı Oktay

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
:D :D :D bu usengec halim degil de pis bogaz halim :kahkaha: durduramiyorum bugunlerde gordugume saldirasim geliyo :deli::kptmya:
valla kiscem gelince yok tarif marif :D kosu bandi bisiklet karin duzlestirici saglikli besinler sebze meyve bol bol :esse:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.321
Valla benim doktorum en az 3 ay en cok 6 ay demisti.
Ben Allah´a sükür 11 aya yakin emzirdim.
En az 3 ay denmeside sütün az gelme gibi bir ihtimali var ya ondan.
Sana doktorun gerekli bilgileri verir canim.
Cocuk anlayinca bu sefer memeden ayirmak zor oluyor, tabii herkesin fikri ayridir bu konuda.

OP
Aslı Oktay

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
anladim doktor simdiye kadar bisi demedi ama dogdugunda bilgilendirir buyuk ihtimal ben habire netten arastiriyorum tabi boyle seyleri

OP
Aslı Oktay

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
begendin mi kuzum becermis miyim dersin :D tarifi senden aldim gorunce canim istedi hemen mutfaga kostum :kahkaha:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar