Aşırı Beslenme

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Süt çocukları genellikle aldıkları besin miktarını kendileri ayarlar ve gereğinden fazlasını almazlar. Ancak bu kural her zaman geçerli değildir. Özellikle yapay olarak beslenen bebeklerde fazla miktar yeme, kilo almada fazlalık ve bu durumun devam etmesiyle birkaç hafta sonunda aşırı beslenmeye bağlı hazımsızlık, kusma, sulu dışkı ya da kabızlık gibi belirtiler oluşması oldukça sık rastlanan bir durumdur.

Mamanın daha iyi beslemesi amacıyla az su veya inek sütü ile hazırlamak önemli bir hatadır. Formül süt kuralına uygun sulandırılmalıdır. Fazla toz mama verilmesi fazla kilo artışına neden olurken diğer yandan ciddi sindirim sorunlarına yol açabilir.

Fazla yağlı besinler mide boşalmasında gecikmeye, karın gerginliğine, karın ağrısına yol açabilir. Mamaya yağ katılması bu sorunu yaratabilir.

Karbonhidrat fazlalığı barsakta bakteriyel fermantasyona yol açarak gazlanmaya, karın gerginliğine ve karın ağrısına neden olur. Bunun da nedeni fazla şeker, pirinç unu gibi besinlerin gereksiz ve zamansız beslenmeye eklenmesidir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst