Aş Çorbası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.532
Puan
113
Konum
İstanbul
as-corbasi-gida-1.jpg


Aş Çorbası

500 gr yeşil mercimek
150 gr kesme makarna (ev yapımı, erişte)
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 lt su
1,5 çorba kaşığı tuz

Sosu İçin :

1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber

hazırlanışı

Yeşil mercimeği yıkayıp haşlayın ve suyunu süzün.
Tencereye önce yağı, salçayı ve tuzu koyup, üzerine su ekleyin.
Biraz kaynadıktan sonra mercimeği ilave edin.
15 dakika kaynadıktan sonra da makarnayı ekleyin. 10 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra ayrı bir tavada tereyağını eritip, içine pul biber ve reyhanı ekleyin. Sıcak çorbanın üzerine döküp servis yapın.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst