Arzuhan DOĞAN YALÇINDAĞ - Biyografi

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
ARZUHAN_DOGAN_YALCINDAG_resim.jpg


Evli ve iki çocuk sahibidir.

Eğitim
Arzuhan Doğan Yalçındağ, öğrenimini sırasıyla Saint – Michel Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümü ve Londra’da Amerikan Üniversitesi İşletme bölümünü tamamladı.

Kariyer

1990-1993 yıllarında Milpa A.Ş. bünyesinde, Alman Quelle firması ile birlikte Mail Order şirketini kurmuş ve yöneticiliğini yapmıştır.
1994-1995 yılları arasında Alternatif Bank’ın kuruluş çalışmalarına katılmış ve bankanın faaliyete geçmesiyle beraber Yönetim Kurulu’nda yer almıştır.
1995-1996 yılları arasında Milliyet Dergi Grubu’nun yönetiminde göreve başlamış ve Finans Bölümünün sorumluluğunu üstlenmiştir.
1996-2005 yılları arasında KANAL D televizyonunun çeşitli birimlerinde çalıştı.
1999 yılında CNN International ile Doğan Yayın Holding arasında haber kanalı kurulması yönündeki çalışmaları başlatmış ve proje Amerikalı Time Warner grubu ile ortak olarak 2000 yılında CNN Türk adıyla yayın hayatına başlamıştır.
2005 yılından beri, Doğan TV İcra Kurulu Başkanlığını ve Doğan Holding Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmektedir. Aydın Doğan Vakfı’nın kurucularından olup, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeliğini de devam ettirmektedir.

2007 itibariyle

Arzuhan Doğan Yalçındağ, 2007 Ocak ayı itibariyle Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilmiştir.
Arzuhan Doğan Yalçındağ, Avrupa Birliği için Kadın İnisiyatifinin kurucu başkanı olarak da Türkiye adına AB ülkelerinde lobi çalışmaları yürütmektedir.
Arzuhan Doğan Yalçındağ, Dünya Ekonomik Forum’u tarafından Genç Global Lider seçilmiştir.

Üyelikler

(TABA) Türk Amerikan İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği

(TEGV) Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği

(KAGİDER) Kadın Girişimciler Derneği Kurucu Üyeliği

(TÜSEV) Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği
ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ'IN EN BÜYÜK KORKUSU VE EN BÜYÜK ÇILGINLIĞI NE?

En büyük korkum Sevdiklerimden uzak kalmak. Mehmet Ali, babam, annem, kardeşlerim ve dostlarım buna dahil. Yaptığım en büyük çılgınlık Galiba gereğinden fazla ağırbaşlıyım. Belki de ailenin ilk çocuğu olmamdan kaynaklanıyor. En büyük çılgınlığım Sertab Erener ile Eğitim Gönüllüleri gecesinde şarkı söylememdi.

En son okuduğum kitap Elif Şafak’ın “Aşk” romanı, okudum ve beğendim. Türk filmlerini de kaçırmamaya çalışıyorum. Hemen hemen hepsini izledim. Bir tek Nuri Ceylan’ın son filmini henüz göremedim. “Güz Sancısı”nı, Mahsun Kırmzıgül’ün “Güneşi Gördüm”ünü ve “Issız Adam”ı zevkle izledim. Bu yıl Oscarlı yabancı filmleri de izleyebildim. Benjamin Button’ın senaryosu çok orjinaldi.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst