Arpa Şehriyeli Risotto

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
arpa_sehriyeli_risotto-632x421.jpg


Malzemeler
200 gr. arpa şehriye
350 ml. tavuk suyu
2 avuç bezelye
1 adet havuç
1 avuç taze fasulye
1 avuç mantar
2 adet arpacık soğan
1 diş sarımsak
80 gr. parmesan peyniri rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
30 gr. tereyağı
Tuz ve karabiber


Havucu, mantarı ve arpacık soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Taze fasulyeyi 1 cm. kalınlığında enine kesin. Sarımsağı kıyın. Düdüklü tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsağı koyup biraz kavurun. Arpa şehriyeyi ilave edip, şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Sonra sebzeleri ekleyin. Bir iki çevirdikten sonra tavuk suyunu ilave edin, tuz ve karabiberle baharatlandırın ve kapağını kapatın.

Tencerenizin ayarına göre 8-10 dakika pişirin.
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, kapağını açın. Risotto’ya tereyağını ilave edin, hızlıca çevirerek eritin. Aynı şekilde parmesan peynirini de ekleyin.
Sıcak olarak servis edin.

arpa_sehriyeli_risotto_2-632x421.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst