Armut Tipli Kadın Vücudu

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Marilyn Monroe ve Jennifer Lopez gibi kadınlar armut tipi kadınlardır. Armut tiplerin daha ince belleri, yuvarlak kalçaları vardır. Alınan kiloların vücudun alt bölümünde toplanma eğilimi vardır. Armut tip vücutlar daha gelenekseldir çünkü kadın vücudu yüzlerce yıl boyunca doğurganlığını korumak ve geliştirmek için evrilmiş ve gebelik için her zaman vücutta yağ toplamaya çalışmıştır.

Kalça ve bacaklar armut tipi kadınların depolama bölgeleridir. Menapoz sonrası bu tip kadınlar elma tipine rahatlıkla dönebilmektedir.

Armut tipi kadınlar elma tiplerine oranla daha yavaş kilo alır ve şişmanlıkla ilgili sağlık sorunlarına daha az maruz kalırlar.

resim


Ekto-Armut Tipi; Bu tip kadınların alt kısmı yuvarlak ve dolgun üst vucut bölgeleri daha kaslıdır. Kalp sağlığını korumak için yapılan kardiyo egzersizleri bu tipler için daha uygundur. Alt ve üst kısımların koordinasyonları sağlanmalıdır.

Mezo-Armut Tipi; Bu tipte vücutlar daha kadınsıdır, orta kalınlıkta bir bel, yuvarlak kalçalar ve zqayıf bir üst beden vardır. Kilo aldıklarında karınlarında fazlalık oluşabilir. Tipik olarak normal kilodan az bir fazlalıkları vardır. Ancak kalça ve bacaklar normale göre daha dolgundur. Normal kilolarından daha az kiloya düşmeye çalışmak bu tip kadınlar için tehlikeli olabilir. Aşırı yorucu olmayan ancak alt ve üst kısımları çalıştıran egzersizler yapmalıdırlar.

Endo- Armut Tipi: Doğal olarak düzgün vücutlu ancak diğer armutlar gibi alt kısımları kilo almaya meyillidir. Fazla sık görülmeyen bu vücut tipinde duruş önem taşır. ağırlık çalışmaları ile üst vücut bölümlerini çalıştırmaları daha uygundur.

Alındı:zayıflama çileği
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst