Arkadaşlar hayatımızı nasıl etkiler?

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.411
arkadaslar-hayatimizi-nasil-etkiler--1054498.Jpeg

Arkadaşlar hayatımızı nasıl etkiler?

Arkadaşlarımız hayatımızın önemli bir parçasıdır ve bir o kadar da gerekli; onlar bizim ayna ve yankılarımızdır.

Arkadaşlar hayatımıza anlam katar, deneyimlerimizi zenginleştirir, neşe verir ve problemlerimizi paylaşırlar. Yemek, su ve barınma dışında dördüncü bir ihtiyacımız varsa, onun insan etkileşimi, yakınlık ve arkadaşlık olduğunu söyleyebiliriz.

Buna rağmen, ya hayatınızda muhteşem gelişmeler olursa- yeni bir işe başlar, terfi alır ya da aşık olursanız- ve etrafınızda bu haberleri paylaşacak kimse olmazsa? O yeni elbiseyi, çantayı, arabayı ya da evi almanın ne anlamı kalır, size “Senin için çok mutlu oldum” diyecek biri yanınızda olmazsa? Ya da en kötü zamanlarınızda sizi yakın bir arkadaşla konuşmaktan daha çok ne rahatlatabilir? Arkadaşlarımız hayatımızın önemli bir parçasıdır ve bir o kadar da gerekli; onlar bizim ayna ve yankılarımızdır.

Bir arkadaş seçmek kolay değildir, hepimizin yaşamında arkadaşımız olduğunu düşündüğümüz en az bir kişinin bizi yarı yolda bıraktığı zamanları yaşamışızdır. Hazmetmenin kolay olmadığı bu deneyimler, ruhani gelişmemiz için aslında gereklidir. Ve öğreniriz ki bazen yalnız olmak daha iyidir, yanlış bir arkadaşlıktan daha iyi…

Arkadaşlık edeceğimiz insanı dikkatlice seçmenin önemi, hayatlarımız üzerinde bırakacakları etkiyi düşündüğümüzde daha anlaşılır olur. ‘Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim’ sözündeki gibi bize en yakın 5 insanın averajıyız, Ve bu onların hayat tarzları, tavırları, gelirleri gibi şeylerle bağlantılı bir benzerlik…

Eğer her zaman kolay yola kaçmayı tercih eden, beyaz yalanlar söyleyen, sıklıkla özür dileyen, kıskanç, alaycı ve sorumluluk almaktan kaçınan birisiyle arkadaşlık kurarsanız, sizin de bu alışkanlıkları kabul edilir bulmanız ve uygulamaya başlamanız an meselesi. Eskiden düşünmeye bile zaman ayırmadığınız şeyler yeni bir perspektif haline gelecek ve standartlaşacak; eğer kurtlarla koşarsanız ulumayı öğrenecek ve bir ayna gibi arkadaşlarınızın davranışlarını yansıtacaksınız, iyi ya da kötü.

Şimdi bir süreliğine durun ve şu anda olduğunuz insan ile iki sene önceki halinizi birbiriyle kıyaslayın.

Etrafınızdaki insanlardan hangi özellikleri benimsediniz? Tutkular, kelime hazinesi ve hatta özsaygınızın hangi niteliği, inançların hangilerini paylaştınız? Arkadaşlarınız sizi bu konularda nasıl etkiledi? Eğer değişim olumlu ise ve siz ilerlediğinize inanıyorsanız bu harika! Ama eğer değişim olumsuzsa, yavaşça ama bir şekilde sizi geriye düşürüyorsa, çok yerine az iseniz?

Değişim elinizde, diğer insanların vasatlığını tolere ettiğiniz sürece, siz kendi hayatınızda da sıradanlığı kabul edilir bulacaksınız. Değişmenizi istemeyen arkadaşlarınız için yapacağınız bu değişiklik daha da zor olacak. Hatta bazen yıllarca sizi kendi oldukları yere çekmeye çalışan bu insanlar ve şu an sizinle tam o noktada gayet rahat hisseden insanlar, sizin rahatsız olmanızı ve aralarından ayrılıp ileriye bakmanızı kabul etmekte elbette zorlanacak. Bir gün tamamen etkilerinden çıktığınızda ve büyük olasılıkla onlar aynı yerde seyrederken siz daha iyi bir konumda olduğunuzda bunu hazmetmelerini nasıl bekleyebilirsiniz ki? Kıskançlık kaynaklı olmayabilir, sadece korkuyor olabilirler ama sizin cesaretinizi öldüren de onlardı; hızla affedin ve uzaklaşın yanlarından…

Bazen sizinle doruğa çıkmak istemeyenleri geride bırakmak zorunda kalırsınız, eğer kişisel gelişim vizyonunuz bir değil ise ve orada kalmak istiyorlarsa sizin gitmenize izin vermek zorundalar. Onların hayatlarına baktığınızda sizin çaba gösterdiğiniz hangi alanda çoktan başarı elde ettiklerini görüyorsunuz? Eğer zafer elde etmiş olsalardı zaten sizin için de aynısını dileyeceklerdi. Öyleyse daha iyi bir siz için çıktığınız uzun yolculukta, sadece daha önce orada olandan tavsiye alın. Etrafınızı hiçbir şeyin uzmanı olmak yerine bir şeyler için örnek olan insanlarla donatın. Arkadaşlar sadece eğlence ve iyi gün için değildir. Paylaşmak istediğiniz problemleri henüz kendi hayatları dahilinde çözemeyen insanların size faydası değil, her zaman zararı olacaktır. Ve zaman ve enerjinizi boşa harcamış olacaksınız.

Çoğu zaman, hiçbir şey başaramamış insanların verecek akılları da bir o kadar boldur. Ancak bu insanların sizin hayatınız hakkında öneride bulunmasını gerçekten ister misiniz?

Bu dünyada 3 çeşit insan olduğu söylenir: olanları seyredenler, olanları gerçekleştirenler, ne olduğunu anlamayanlar... Öyleyse bir şeyleri gerçekleştirmeye bugünden başlayın!

Sizin için iyi arkadaşlar dileriz, hayatınızı zenginleştirecek insanlar.. Düştüğünüzde kaldıracak, ve yola devam edemediğinizde sizi itecek, başarılarınızı överken cömert, mücadelelerinizde cesaretlendirirken inatçı arkadaşlar..
Çeviri: Yudum ŞAŞMAZ

Milliyet

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
Arkadaşlarımız hayatımızın önemli bir parçasıdır ve bir o kadar da gerekli; onlar bizim ayna ve yankılarımızdır
Çok doğru ama yakınımda arkadaşlarım yok maalsef.Hepsi çok uzaklarda ve ayrı şehirlerde özledim hepsinide:dertli:

H

Hera

Misafir
Şimdi bir süreliğine durun ve şu anda olduğunuz insan ile iki sene önceki halinizi birbiriyle kıyaslayın.

Etrafınızdaki insanlardan hangi özellikleri benimsediniz? Tutkular, kelime hazinesi ve hatta özsaygınızın hangi niteliği, inançların hangilerini paylaştınız? Arkadaşlarınız sizi bu konularda nasıl etkiledi? Eğer değişim olumlu ise ve siz ilerlediğinize inanıyorsanız bu harika! Ama eğer değişim olumsuzsa, yavaşça ama bir şekilde sizi geriye düşürüyorsa, çok yerine az iseniz? Çookk Doğru

Arkadaşlarımın Kredisi bende sonsuzdur bununla beraber Anlayış çapı geniş arkadaş bulabilmek te mühim :eek: ben yinede idare edip Tolere eden taraf oldum hep..

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
Arkadaşlarımız hayatımızın önemli bir parçasıdır ve bir o kadar da gerekli; onlar bizim ayna ve yankılarımızdır.
ayna ve yankı. arkadaşlarımı benim fikirlerim görüşlerimle değerlerime göre seçerim. yoksa bir yerde tıkanıyorsunuz. çok samimi arkadaşım şu an 180 dereece değişti. fikirleriyle düşünceleriyle. benden uzakta şu an.. ama aynı şehirde olsaydık istanbulda yani.... asla anlaşamayacaktık. ben onun fikirlerini kabul edemeyecektim oda beni yeni x gibi düşünmem için zorlayacaktı.. çatışmalar olacaktı. neyseki artık uzaktayız.. tel .da bile anlaşamıyorsak artık yanyana asla olamayacak.çok acı ama hayat bu işte.

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.149
Bu dünyada 3 çeşit insan olduğu söylenir: olanları seyredenler, olanları gerçekleştirenler, ne olduğunu anlamayanlar... Öyleyse bir şeyleri gerçekleştirmeye bugünden başlayın!

çok güzel bir söz....
Allah dan çok güzel arkadaşlıklarım var... dostlarım canlarım benim....:huhuu::huhuu:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
Arkadaşlar hayatımızda çok çok önemli bir yere sahiptirler.

Bir kere arkadaş dediğin yüzüne gülüp,arkadan kuyunu kazmayacak.Çıkarcı olmayacak.Büyük burunlu kendini kaf dağında gören kibirli insanlar cinsinden olmayacak.Kıskanç olmayacak.Arkadaş dediğin senin iyiliğin için herşeyi yapabilmeli.Hoşgörülü olmalı ... vs

Şükürler olsun etrafımda arkadaşlarım,dostlarım büyük çoğunlukta.Hatta uzak şehirlerde olup bağlarımızı koparmadığım dostlaımda var.Küçük çocuk olduktan sonra gelimler gidimler azalıyor ama kalplerde herzaman ayrı bir yerde oluyorlar ve unutulmuyorlar.Kötü günlerinde yanına koşacak ailenden hemen sonra arkadaşların oluyor :huhuu: :huhuu:

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.557
Yaş ilerledikçe seçicilik artıyor, bununla beraber değer yargılarımız da değişiyor, ufak çaplı elemelerin olması çok normal geliyor bana. Bazı arkadaşlıkların ömrü yoktur ama bazılarının son kullanma tarihleri oluşur zamanla..
Yaşam tarzı, fikirleri, düşünce yapısı, aynı frekansta olmamız biriyle arkadaş olmamda büyük etken, çünkü hayata yön vermede bir şekilde etkileri olabiliyor arkadaşların.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar