Argan Yağının Faydaları 10 Kullanım Alanı!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.653
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
2.jpg


Argan Yağının Faydaları 10 Kullanım Alanı!

Öncelikle piyasada bulunan argan yağlarının çok azının organik olduğunu ve saf Argan yağı içerdiğini söyleyerek başlayalım. Argan yağları silikon, koruyucu maddeler, koku içerici kimyasallar ve çok az miktarda Argan yağı içermektedir.

Organik Argan yağı ise sadece Güneybatı fas’ta yetişen Argan ağacının meyvesinden üretilir. Burada yaşayan berberi köylü kadınları yüzyıllardır aynı yöntemi kullanmaktadır. Tıpkı taş sıkım zeytin gibi iki taş arasında kırdıkları çekirdekleri ellerinde döverler, çekirdekler sert kabuklarından çıkartılır eve argan yağı ekstrası elde edilir. Taş değirmende elle öğütülür yoğurulur ve soğuk presleme yöntemi ile argan yağı elde edilir. sadece 1 litre argan yağı elde edebilmek için bir kadın 3 gün boyunca çalışır. Bu nedenlerle organik Argan yağı çok değerli ve pahalıdır.

Argan Yağının Faydaları

Argan yağının en önemli özelliklerinden birisi Zararlı toksinler ve Parabenler içermemesidir. yüzüzüz, cildiniz ve saçlarınız için çok önemli bir nemlendiricidir. Sizi güneşten koruyarak saçlarınızı ve cildinizi nemlendirir.

Ayrıca mineral yağ asitleri, antioksidanlar, vitaminler (özellikle A ve E Vitamini) ve mineralleri içerir.

1. Yüz nemlendiricisi olarak kullanın

Sabah ve / veya gece yüzünüzü temizledikten sonra, doğrudan yüzünüze ve boynunuza birkaç damla saf argan yağı masajı yapın. Kuru bir yağ olduğu için çabuk emilir ve yağlı değildir. Serum olarak kullanmak istiyorsanız, yağ cildinizi emdikten sonra gece kreminizi uygulayın.

2. Nemlendirici toner

Nemlendirmek ve tonlamak için favori yüz tonerinize birkaç damla argan yağı ekleyin. Gül veya Portakal Çiçeği suyuna birkaç damla argan yağı ekleyerek kendi tonerinizi yapabilirsiniz.

3. Gençleştirici ve parlatıcı yüz maskesi

Yüz maskenize birkaç damla argan yağı ekleyin.
Kendi yüz maskenizi yapın

bir kapta 1 çorba kaşığı limon suyu, 3 çay kaşığı Yunan usulü yoğurt, 1 çorba kaşığı bal ve 3 damla argan yağı karıştırıp kendi maskenizi yapın. Temiz ve kuru bir yüze uygulayın ve 10 dakika bekletin. Ilık su ile durulayın.

4. Peeling dudak fırçası ve nemlendirici

Dudaklarınızı pürüzsüzleştirmek ve nemlendirmek için kullanabilirsiniz.Kahverengi şekere birkaç damla argan yağı ve vanilya özü ekleyin. Dairesel hareketlerle dudaklara hafifçe masaj yapın ve durulayın.

5. Yüzünüzde Bronz etkisi

Fondötene, bronzlaştırıcıya veya renkli nemlendiriciye nemli, parlaklık kazandırmak için bir damla veya iki damla argan yağı ekleyin.

1.jpg


6. Saç kremi

Duştan sonra, saçlarınız hala ıslak iken, saçınıza birkaç damla argan yağı ekleyin, saç uçlarına ve saç derisine sürün, nemlendirin. Saçlarınız günlük fön makinesi veya saç maşasıyla sürekli kurutuyorsanız bu yöntem saçlarınızı besler.

7. Saç şekillendirici parlaklık

Saçınız kuruduğunda, elinizin avuçlarına birkaç damla argan yağı ekleyerek şekillendirme ürünü olarak kullanın. Ellerinizi birbirine sürtün ve parıldama ve kabarma oluşturmak için parmaklarınızı saçlarınızdan geçirin.

8. Gece Saç Bakımı için

Saçınıza, uçlarınıza ve saç derinize bol miktarda argan yağı ile masaj yapın. Saçlarınızı sarın ve uyurken bırakın. Sabahları saçınızı yıkayın,ışıltılı ve yumuşak saçlarınız olduğunun farkına varacaksınız.

9. Tırnak bakımı ve Topuk yumuşatıcı

Tırnak büyümesini yumuşatmak, nemlendirmek ve uzamasını sağlamak için tırnak etlerinize birkaç damla argan yağı ile masaj yapın. Çatlak topukluları ayaklarınız ve ayak parmaklarınızla beslemek için gece boyu bakım yapabilirsiniz.

10. Vücut ve banyo yağı

Doğrudan cildinize, banyo veya vücut losyonuna birkaç damla argan yağı ekleyin. Bebeklerde kullanmak için ve hamile karnınızdaki çatlakları azaltmaya yardımcı olmak güvenle kullanabilirsiniz.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst