ARAP USULÜ KURU PATLICAN VE KABAK DOLMASI

Teyzos

Sitenin Hikaye Yazarı
Moderatör
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
3.232
Tepki
5.771
Puan
113
Konum
Netcen ziyarete mi gelcen :)
30698653_846425558875577_8201974542659223552_n.jpg


ARAP USULÜ KURU PATLICAN VE KABAK DOLMASI

Malzemeler

10 Adet Kuru Patlıcan
10 Adet Kuru Kabak
5-6 Adet Domates
1 Çorba Kaşağı Domates Salçası
5-6 Diş Sarımsak
1 Tatlı kaşığı Küzbere
4 Su Bardağı Sıcak Su(Dolmaları pişirirken)
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Limonun Suyu
İç Harç Malzemeleri

1 Su Bardağı Pirinç
Yarım Kilo Kıyma
1 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2-3 Tane Domates
1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kimyon
Hazırlanışı

Öncelikle kuru patlıcanlarımızı ve kabaklarımızı direkt pişiremeyeceğimiz için sıcak suda 15 dakika kadar kaynatıyoruz daha sonra süzüyoruz.İç harç malzemelerimizi hazırlamaya başlıyoruz.

Pirinç,kıyma,küçük küçük doğradığımız soğan,sıvıyağ,domates salçası,kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesler ve baharatlarımızı ekleyerek bütün malzemelerimizi güzelce yoğuruyoruz.

Ardından süzdüğümüz dolmalarınımızı güzelce dolduruyoruz yalnız, yarısına kadar doldurursak malzemelerin pişerken dolmalardan taşmasını önleriz.Doldurduğumuz patlıcan ve kabak dolmalarımızı tencereye sıkı sıkı diziyoruz.

Ayrı bir tencerede sosunu hazırlıyoruz.Sıvıyağımızda doğradığımız sarımsak ve küzbereyi 1 dakika kadar kızdırıyoruz.Ardından küp küp doğradığımız domates ve salçamızı ekliyoruz tuz ile beraber 5 dakika kadar kaynatıyoruz.Sıcak suyumuzu ekliyoruz,10 dakika kadar kaynattıktan sonra bunu dolmalarımızın üzerine döküyoruz.

Dolmalarımız dağılmadan pişsin diye üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte yaklaşık olarak 1 saat kadar pişiriyoruz.Tabi bu sizin kuru dolmalarınızın sertliğine bağlı ona göre pişmesini ayarlayabilirsiniz.

En son dolmalarımız pişince üzerine limon suyumuzu gezdiriyoruz.

Afiyet Olsun...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst