Araba Alırken Dikkat Edilecek Kurallar

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
ünümüzde otomobil lüks olmaktan çıkıp zaruri olma noktasına kadar gelmiştir.Kimimiz özel zamanlarımızda işimizi görsün diye araba alırız,kimimiz ticari , kimimiz keyfi kimimizde farklı nedenlerden araba almak isteriz.
*Araba alırken önce ihtiyacımız belirlemeliyiz.Kendimize ben ne amaçla araba almak istiyorum sorusunun sorduktan sonra aldığımız karar doğrultusunda aracın büyük mü küçük mü olması gerektiğine karar veriyoruz.Hatchback mi sedan mı yoksa station wagon araba mı almamız gerektiğini kesinleştireceğiz.

*Hatchback, sedan ve station wagon ayrımını yaparken dikkat edeceğimiz konu aracın bagajının geniş olup olmaması benim için ne kadar önemli veya koltuk sayısı.

*Bu seçimlerin ardından aracı uzun yolda mı yoksa şehir içinde mi kullanacağız bunu iyi düşünüp karar vermeliyiz.Uzun yol için geniş ve konforlu araç seçimi rahat yolculuk yapmamıza imkan sağlayacak.Şehir içinde ise seri ve küçük araba işimize daha çok yarayacaktır.Her iki seçimde ise az yakan araba her zaman öncelikli seçimimiz olacaktır.Fakat şehir içi için küçük motorlu dizel araçlar daha mantıklı olacaktır.

*Araç alımında dikkat edilecek diğer husus ise güvenliktir.Bana göre bir araçta abs ve esp olmazsa olmazlar arasında yer almalıdır.Otomobil güvenliği her şeyin önünde gelmelidir.

*Araba alırken bir diğer husus ise aracın kaputun altında yatan ve dış görünümüdür.Güçlü bir araba istiyorsanız arabanın performans değerlerine göre karar vermek doğru olacaktır.Genellikle turbo motorlu araçlar etrafında yoğunlaşmanızı tavsiye ederim.Eğer araba ayağımı kessin diyenlerdensiniz performans konusunda söylediklerimi unutun.

*Bu saydığım maddeler arasında en önemli kural bütçe sınırları içerisinde bir otomobil almaktır.Günümüzde bankaların sağladığı kredi imkanları insanların istedikleri otomobile sahip olmasına olanak sağlarken uzun vadede bütçeyi aşan araba borç miktarı sizin için olumsuz sonuçlar doğurabilir.Bu yüzden her zaman kesemize uygun arabalara yönelmek en önemli araba alma kuralıdır.

alıntıdır..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst