Apple Crumble – Elmalı Kırıntı Tart-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
DSC_24801_thumb.jpg


Malzemeler

Kırıntı Hamur için

100 gr tereyağı
100 gr şeker (1/2 su bardağı)
175 gr un (1 su bardağı + 1/4 su bardağı)
Elmalı Dolgu için

500 gr elma
1-2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı dolguyu hazırlamak için elmaların kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Bir fırın tepsisinin yada borcamın tabanına doğradığımız elmalrı yayıp üzerine esmer şekerimizi, unu ve tarçını serpiştiriyoruz.

DSC_24531_thumb.jpg


DSC_24611_thumb.jpg


Bu sırada kırıntı hamurumuzu hazırlamak için, oda sıcaklığında küp küp doğradığımız tereyağı ile unu mikser yada elimiz ile ekmek kırığı gibi olana kadar yoğuruyoruz. Kırıntı halini alınca şekeri ekleyip biraz daha yoğurmaya devam ediyoruz.

Hazırladığımız hamuru elmaların üzerini kaplayacak şekilde serpiştiriyoruz.

DSC_24501_thumb.jpg


DSC_24631_thumb.jpg


Hazırladığımız tatlımızı önceden 180 C’ye ısıttığımız fırında 40-45 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

DSC_24711_thumb.jpg


Üzerini krema ile süsleyerek yada vanilyalı dondurma ile servis etmenizi öneririm.

Afiyet olsun.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst