Antrenman Yapmak Canavar Kaslara Neden Olur Mu?

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Antrenman Yapmak Canavar Kaslara Neden Olur Mu?


Soru: Her gün işe giderken ve dönerken (gidiş ve geliş yarımşar saat) bisikletimi kullanıyorum. Bacaklarımdaki kasların arttığını ama kiloların yok olmadığını fark ettim. Tüm kiloların sonunda kasa döneceğinde ve canavar gibi, erkeğimsi bacaklar oluşturacağından endişeleniyorum. Bunun olmasını engelleyecek bir yol var mı?
Elif

Cevap: İlk olarak, kilolar “kasa dönüşmez” ya da tersi olmaz. Zamanla yetişkinlik dönemine varırız ve vücudumuzda sınırlı sayıda yağ hücresi ve kas lifleri vardır. Yağ hücreleri, aldığımız gıdaya ve harcadığımız enerjiye göre büyür ya da küçülür. Kas lifleri ise onları çalıştırma miktarımıza göre büyürler.

Şimdi, bisiklet sürmek bacaklarını biraz daha kaslı hale getirebilir (bunda yanlış bir şey yok), ama kilo kaybı, bacaklarının çok daha kalın hale gelmesini engelleyen kilit noktadır. Ne kadar uzun süre spor yaparsak o kadar çok kalori yakarız. Yarımşar saatlik dozlardan, günde toplam bir saat bisiklet sürüyorsun. Neden günlük sürüşlerinden bazılarına işe giderken ya da iş dönüşüne 15 dakikalık bir sapma eklemiyorsun? Haftasonları, en azından bir gününde daha sürekli kalori yakmak için en az bir saat sürmeyi dene. Tabii ki sürüşlerini uzatmak da senin için uygun olacaktır.

Bir diğer strateji ise daha düşük (küçük) bir vites kullanmaktır ki bu aynı hızı yakalamak için daha hızlı pedal çevirmene neden olur. Bu daha verimlidir ve bacaklarını daha yavaş olarak yorar. Ki yarış bisikletçileri de bu nedenle her zaman 80–100 rpm aralığında pedal çevirirler. Dakikada daha fazla pedal hareketi, her pedal hareketinin daha rahat olması ve daha az kas lifini çalıştırması demektir.

Kilolarla uğraşırken uygulaman gereken prensip de aynıdır. Bir egzersizin daha az tekrarla ve daha yüksek bir dirençle uygulanması, daha hafif ve daha çok tekrara göre daha hızlı güç üretir ki bu da tanım ve güçlendirme için daha iyidir. Bunu, patikada yarışan ve yüksek vitesler kullanan bisikletçiler ile dağlara tırmanmak için daha düşük vitesler kullanan yol bisikletçilerinin bacaklarının gelişimindeki farklarda görebilirsiniz.

Direnç konusunda, vücudunuzun üst kısmı için ağırlık egzersizleri yapın. Dayanma ****bolizmanızı artıracak olan zayıf kas kütlelerinizi geliştirirsiniz ve böylece dinlenirken bile daha fazla kalori yakarsınız. Aynı zamanda fiziğinizi de dengelersiniz. Bacağınızdaki kilolar yok olur ve çelik gibi kalçalara sahip olursunuz.
alıntıdır
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
:eek:paylasımın icin tesekkürler emegine saglık :esse:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst