Antepfıstığı (Pistacia vera):

bitkiseli

Yeni Üye
Katılım
18 Mayıs 2013
Mesajlar
24
Tepki
12
Puan
3
Konum
İstanbul
Adını, ülkemizde en çok yetiştiği yer olan Gaziantep'ten alan, Antepfıstığı ağacının, yağlı ve ince kabuklu yemişine denir. Besin değerleri ve kalorisi yüksek bir besin olan Antepfıstığı bol miktarda protein ve mineral barındırır. Özellikle B1 vitamini, B2 vitamini, E vitamini ve C vitamini ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor ve demir minerali açısından zengindir. Antep fıstığı üzerine yapılan araştırmalarda, kronik kalp rahatsızlıkları ve kanser riskini azaltan 'resveratrol' adlı antioksidan maddenin antepfıstığında da bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, Doymamış yağ oranı yüksek bir besin olan antepfıstığı kolesterolü yükseltmez. şifalı bitkiler ve faydaları hakkında bitkiblog sitesinde bol miktarda makale mevcut..

Antepfıstığının Faydaları:
Antepfıstığı vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Cinsel gücü arttırır. Karaciğerin ve bağırsakların düzenli çalışmasına faydalıdır. Böbrek ağrılarını hafifletir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Vücudun gelişmesini destekler. Hastalarda iyileşmeyi hızlandırır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü hafifletir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst