Antep Kebabı tarifi

E

esmanur

Misafir
Malzemeler:

1 kilogram patlıcan, 200 gram kıyma, l adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı sıvıyağ, yarım demet maydanoz, yeterince tuz ve karabiber.

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı şekilde soyduktan sonra bir parmak kalınlığında doğrayınız. Acılığının gitmesi için tuz atıp biraz bekletiniz. Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve maydanoz ekleyip küçük köfteler hazırlayınız. Patlıcanları iyice yıkayıp fırın kabına bir patlıcan bir köfte olmak üzere yan yana diziniz. Üzerlerine sıvıyağ ve sulandırılmış salça gezdiriniz. Bir su bardağı su ekleyip fırında 20-30 dakika kadar pişiriniz. Fırından alıp sıcak olarak servise sununuz.
 

be_reN

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.574
Tepki
1.856
Puan
113
Konum
...
paylasım ıcın tskler esmacım ben patlıcan yemedıgım ıcın denıyemıycem :(:gitme:
 
OP
E

esmanur

Misafir
ne yapalım resmi yok canım olsaydı koyacaktım yinede beğenin için sağol:hhhhhh:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Patlıcan kebabı bu :eek:

Emeğine sağlık canım :hhhhhh:

Resimde bu:eek:

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • patlican-kebabi.jpg
    patlican-kebabi.jpg
    70,8 KB · Görüntüleme: 47

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Dün yaptım patlıcan kebabını. Çok sevdik tadını; ama resimlemeyi unuttum :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst