Antep Kazan kebabi

E

esmanur

Misafir
753i0058vq6.jpg

MALZEMELER:

3-4 tane uzun patlıcan
300 gr. kıyma
5 tane yeşil biber
3 tane domates
2 tane soğan
1 kaşık salça
Tuz, karabiber
2 bardak su
2 kaşık zeytinyağı


YAPILIŞI:


Patlıcanlar alacalı soyulup enine beş parçaya kesilir.
Kıyma tuz, karabiber ve 1 tane ince kıyılmış soğanla yoğrulur.
Tencereye zeytinyağ gezdirilip üzerine halka doğranmış soğan ve bir tane rendelenmiş domates konur.
Kıymadan yapılan köfteler bir köfte bir patlıcan olacak şekilde dizilip dikkatlice tencereye yerleştirilir.
Diğer patlıcanlarda aynı şekilde kesilip aralarına köfte konup tencereye yerleştirilir.
Suyla ezilen salça da tencereye dökülür.
Kalan domatesler dilimlenip yeşil biberle birlikte malzemenin üzerine konur ve çok harlı olmayan ateşte pişirilir. ( düdüklü tencerede 5 dak. pişer ) Afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst