Antalya usulü piyaz (tahinli)

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/391584_288909681143550_155719914462528_937922_185296401_n.jpg


MALZEMELER:
1 Çay bardağı tahin
1 su bardağı dolu dolu Kuru fasulye
Zeytinyağ
1 yumurta
Pul biber, sarımsak, sirke, limon, tuz, maydanoz, közlenmiş sivri biber, Domates, Közlenmiş Kuru soğan.
YAPILIŞI:
Kuru fasulyeyi geceden ılık suyla ıslatıyoruz. Yine gece taratorunu hazırlayıp buzdolabına koyuyoruz.
Tarator için: 1 Çay bardağı tahini limon sıkarak ve az ılık su koyarak çatalla çırpıyoruz. Sarımsağımızı ezip üzerine ekliyoruz. Az zeytinyağıda ilave edip dolaba ağzıkapalı bir kapda kaldırıyoruz.
Ertesi gün Kuru fasulyemizi süzüp Ilık su ilavesiyle pişiriyoruz. Fasulyemize fazla su koymuyoruz. Bu suyuda Piyazımızda kullanıyoruz.
Yumurtamızı haşlıyoruz. Maydanozumuzu ince ince doğruyoruz. domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Dolaba kaldırdığımız taratorumuzu çıkartıp pişen fasulyenin suyuyla biraz daha inceltiyoruz. Servis tabağımıza fasulyeyi alıp üzerine taratorumuzu döküyoruz. Yumurtamız , baharatlarımız ve domatesimizide ilave ediyoruz. Ilık ılık Yanına közlenmiş Sivri biber ve kuru soğanla servis yapıyoruz. İsteğe bağlı olarak üzerine sirke gezdirebilirsiniz. AFİYET OLSUN
Not: Antalya 'da az yağlı mangal köfte ve pideyle sunulur
alıntıdır
 
OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
burada ilk yediğimde bayılmıştım. antalyaya özel bir lezzet. iyisini yapan yerlerden yediğinizde tadı muhteşem.yhanındada köftesi pidesi. off:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst