'Anneni mi seviyorsun, babanı mı?' sorusu yalana teşvik ediyor

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.411
548260315138.jpg

Uzmanlar ebeveyleri uyarıyor

Çocuğun psikilojisine olumlu ya da olumsuz etki edeceğini düşünmeden sorulan 'Anneni mi seviyorsun, babanı mı?' yada ‘beni mi çok seviyorsun öğretmenini mi?' sorularının çocukları yalan söylemeye teşvik ettiği bildirildi.

Bu tür soruların ilerki yaşamında çocuğu olumsuz etkileyeceğini belirten uzmanlar, "Çocukların vereceği cevap genelde, ikisini olur. Ancak ısrarla kimi daha çok seviyorsun denildiğinde çocuk duruma göre anneyi, babayı ya da öğretmeni diye cevaplar. Seçim yapmaya zorluyoruz. Bu çocukların yalan söylemesine neden oluyor. Annenin yanında anneyi, babanın yanında babayı, öğretmenin yanında öğretmeni sevdiğini söyleyerek yalan söylemeye başlıyor. Daha sonra çocuk bunun suçluluğunu yaşıyor. İkisini dediği zaman farklı bir baskı oluşturuluyor" diye konuştu.

Anne ve babanın çocuğu yetiştirmede temel düşüncesinin 'Şimdi ona ben bakıyorum, büyüyünce de o bana bakacak' şeklinde olduğunu kaydeden uzmanlar, "Anne- baba bu şekilde çocuğa bakar. Sağladığımız olanaklarla onu sevdiğimizi gösteririz. Durum öyle değil. Seviyoruz ama bu sevgiyi gösteremiyoruz. Hatalarına tahammül ederek, her yaptığını onaylıyorum anlamında değil. Önemli olan sensin, mesajı vererek, çocuklarınımızı sevelim. Cebimizden para çaldıysa hırsız olacak diye bir şey yok. Bende de sorun var mı diye düşünelim? Çocuklarımıza sevgimizi gösterelim' dediler.
Sabah

GamzeLi

Aktif Üye
Tepki
94
ya küçükken nefret ediyordum 1.si bu soru 2.si büyüğünce ne olacan.Anneni babanı mı çok seviyorsun diyince bende en çok hangi çocuğunu seviyosun diyodum.Sırf bu soru için büyüdüğüme şükrediyorum:zonk::zonk::zonk:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
paylasimina saglik nk cigim
ah ah iste düsüncesiz hareket ediliyo baen
bende sevmem bu tarz sorulari
sanki zorla her dayim ayrimciliga itiliyomus gibi geliyo bana

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar