Anne Sütünü Artıran Çay

Katılım
14 Ekim 2018
Mesajlar
32
Tepki
21
Puan
8
Yaş
32
Konum
İzmir
Merhaba güzel anneler. 3 aylık bebeğim var ve sütümün azaldığını hissediyordum. Mama kullanmak istemediğim için sütümü arttırmaya yönelik elimden gelen her şeyi yaptım fakat etki eden en büyük şey moralimi yüksek tutmamdı ve inancımı yitirmememdi. Bol su içerek bunu destekledim. Ve mucizevi çayla karşılaştım. Humana Still Tee. mutlaka duymuşsunuzdur hemen hemen her emziren anne kullanıp memnun kalıyor zaten. Belki görmeyen duymayan varsa bendende bu forumda bi tavsiye bulunsun istedim. Günde en az 3 kere düzenli içmeniz lazım etki etmesi için. ister soğuk ister sıcak içebiliyorsunuz :harika:
 
Katılım
11 Nisan 2020
Mesajlar
1
Tepki
0
Puan
1
Yaş
37
Konum
İzmir
Emziren annelerin en tedirgin olduğu konuların başında gelen anne sütünün kesilmesi veya yavaş yavaş azalması belli başlı sebeplere dayandıra bilinir. Gelin hep birlikte anne sütünün azalmasına neden olan veya anne sütünü kesmek ile karşı karşıya bırakan ve genellikle ihmaller arasında yer alan başlıkları inceleyelim.

  • Günümüzde stres artık her kötülüğün birinci sebebi olarak anılmaktadır. Stres vücutta hormanal dengenin bozulmasına yol açar ve anne sütünün kesilmesine sebep olur. Bu nedenle stres ve stresli ortamlardan uzak durmak emziren anne için ve anne sütünün sağlığı için çok önemlidir.
  • Eğer vücudunuz kalsiyum eksikliğine maruz kalırsa anne sütü azalmaya uğrar. Kalsiyum anne sütünün üretimi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle yüksek kalsiyum seviyesine sahip olan et,yumurta, tavuk ve süt ürünlerini tüketmeye anne sütü sağlığı açısından özen göstermeliyiz.
  • Doğum kontrol hapları içerdikleri östrojen hormonu nedeni ile normal laktasyon sürecini bozuntuya uğratır ve anne sütü kesintiye uğrar.
  • Düzensiz bir süreklilikte emzirme ve/veya emzirmeye bir süre çeşitli nedenlerden ara verme durumu da yine anne sütü için azalma veya kesilme tehdidini doğurmaktadır.
  • Ayne şekilde anne sütünde meydana gelebilecek topaklanma oluşumu sonucu meme dokusu iltihabı oluşur ve anne sütünün kesilmesine sebep olur. Böyle bir durum varsa doktorunuza başvurmanız tavsiye edilir.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst