Anne sütü bankaları geliyor

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Anne sütü bankaları geliyor

Sağlık Bakanlığı, bağışçı sütlerinin depolanacağı anne sütü bankaları açmaya hazırlanıyor.

attachment.php


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da özel önem verdiği anne sütünde dini itirazların önüne geçmek için hangi sütün hangi bebeğe verildiği tespit edilecek, bu şekilde "süt kardeşlerin" birbiriyle evlenmesi gibi olasılıkların önüne geçilecek.

Sağlık Bakanlığı, 4 yıllık stratejik planına birçok Batı ülkesinde de olan "anne sütü bankası" sistemini koydu. Herhangi bir sebeple kendi annesinin sütünü ememeyen bebekler, mama yerine süt bankalarındaki anne sütüyle beslenebilecek. Süt bankasına konacak sütler, mikroorganizma ihtiva etmemesi için pastörize olacak, ilk planda prematüre bebekler süt bankasından yararlanacak. Gönüllü süt bağışçıları sağlık testlerinden geçirilecek. Sağlık Bakanlığı, aynı anneden süt içen "süt kardeşler" için de önlem alacak. Tutulacak sistem ile hangi bebeğin hangi annenin sütünü içtiği belli olacak. Bu şekilde, birbiriyle evlenmeleri İslam inancına göre sakıncalı olan süt kardeşler, birbirini tanımış ve evlenmemiş olacak.

Sağlık Bakanlığı'nın başlatma kararı aldığı anne sütü bankası projesinde İzmir pilot bölge seçildi. İlk süt bankasının Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurulacağı öğrenildi. Süt bankası için özel bir bölüm hazırlanan hastaneye, özel süt sağma makineleri ve pastörizasyon cihazları alındı. Projenin yürütmesini hastanede görevli yenidoğan uzmanı Doç. Dr. Sertaç Arslanoğlu üstlendi.

MİTHAT YURDAKUL
Ankara / İZMİR Milliyet
 

Ekli dosyalar

  • dd_37.jpg
    dd_37.jpg
    18,4 KB · Görüntüleme: 64

füreyya

Daimi Üye
Katılım
1 Eylül 2011
Mesajlar
2.315
Tepki
2.323
Puan
113
Konum
...
süt kardeşliği nasıl bir duygu acaba?
hiç süt kardeşim olmadı :uzgun:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst