'Android'ler ev eşyalarını tanıyacak.

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
3d-android-wallpaper-hd-for-pc-desktop.jpg



Google, iOS'un gerisinde kalmamak için çalışmalarını hızlandırıyor.

Google, Apple'ın akıllı ev cihazları için benimsediği Contuniuity kavramına ve iBeacon servisine rakip bir hazırlık içinde. Google'ın planlarına göre Android yakınında bulunan akıllı cihazları otamatik olarak tanıyacak ve onlarla sorunsuzca iletişime geçebilecek. Bu konsepte göre, bir Android cihaz sahibi, bilgisayarına yaklaşınca bilgisayarı ile telefonu arasında otomatik olarak bağlantı kurulacak ve dosya alışverişi yapılabilecek. Bir kullanıcı, yakın çevresindeki arkadaşlarını görerek dilerse onlarla iletişim kurabilecek veya dosya alıp gönderebilecek.

Apple'ın iBeacon sisteminde ise, mağazalar veya farklı mekanlar, mekanlarına küçük Bluetooth cihazlar yerleştirerek bu cihazların menziline giren iOS cihazlarının sahiplerine mesajlar göndererek çeşitli fırsat ve kampanyaların lokal duyurusunu yapmak mümkün olacak.

Google'ın Android geliştirme planları, iBeacon sistemine rakip olabilecek servisleri de içeriyor. Nearby isimli Android servisi ile Google, Android sahiplerinin çok daha kolay alışveriş yapabilmesini ve yakın çevrelerinde satılan ürünlerin listesine kolayca ulaşabilmesini hedefliyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst