Anadolu Ateşi İstanbul'da yanacak

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Anadolu Ateşi İstanbul'da yanacak

Dünyada 45 milyon izleyiciye ulaşan, 98 ülkede ve 280 civarında şehirde sahne alan Anadolu Ateşi, "TROYA" gösterisiyle İstanbul'da sanatseverlerle buluşuyo

fft2mm6266503.jpg

"TROYA" ile Türkiye Turnesine devam eden Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 21 Kasımda Ülker Arena'da yenilenmiş gösterisiyle sahne alacak.

MÖ 1180 yılında gerçekleştiği varsayılan ve Homeros'un ölümsüz yapıtları İlyada ve Odysseia ile yazılı hale getirilen Troya öyküsü, 6 yıllık sahne yolculuğuna daha çok yurt dışında ve Antalya'da devam etti.
fft31_mf6266502.Jpeg


Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Troya'nın bir çok bölümünde 6 yılda edinilen deneyimle değişiklik yaptıklarını dile getirdi.

Erdoğan, "Troya'yı müzikal anlamda daha da güçlendirdik. Bana göre müzikal anlamda Türkiye'de en zenginleştirilmiş eser, Prag Filarmoni Orkestrası'nın seksen kemancısı ve vokali, Kardeş Türküler'in yerel tınıları, Türkiye'nin ünlü virtüözlerinin yanı sıra, dünyaca ünlü Vassilis Saleas, Gheorghe Zamfir ve Jivan Gasparyan'ın Türkiye'ye gelip bu projede yer alması müthiş bir şey. Onların çaldığı eserlerden yeni kolajlar yaptık ve çok etkileyici oldu. Altı yıldır oynadığımız bir oyun olsa da turne için yeni koreografiler, yeni danslar ve kostümler yapıldı. Özellikle savaş bölümlerinde daha değişik savaş sanatları teknikleri kullandık. Ayrıca Troya, kadın dansları ağırlıklı bir proje. Çünkü Troya'lı kadınlar ve Troya öz itibariyle bir kadın hikayesi. Bu temayı da güçlendiren yeni sahneler yaptık.95 dansçımız ile 21 Kasım'da Ülker Arena'da olacağız. O günü heyecanla bekliyorum" dedi.

Posta
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst