Amonyaklı Pasta
Malzemeler:
Hamuru:
2 fincan(Türk Kahvesi Fincanı) süt
2 fincan (Türk Kahvesi Fincanı) şeker
1 paket erimiş margarin
2 yumurta
1 yemek kaşığı amonyak (baharatçılarda bulunur)
Aldığı kadar un
Kreması:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 kutu labne peyniri
Üzerine:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Yapılışı:
Hamuru için verilen malzemeler kurabiye yapar gibi, kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 21 bezeye bölünür. Her beze servis tabağı büyüklüğünde oklava ile açılır. Tek tek fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Kreması için labne peyniri hariç bütün malzeme muhallebi gibi pişirilir. Koyulaşınca labne peyniri konup mikserle çırpılır ocaktan alınır. Yufka katları arasına krema sürülür. Bir pasta için 7 yufka kullanılır. Pastanın üstü kremşanti ile sıvanır isteğe göre süslenir.
Startv