Amerikan Usulü Abaya

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Amerikan usulü abaya

Katar’da da şubesi bulunan ABD’deki Virginia Commonwealth Üniversitesi moda tasarımı öğrencilerine geçtiğimiz günlerde şöyle bir ödev verildi; Arap kadınlarının giydiği ’abaya’ isimli tesettür kıyafetini yerel değerleri göz önünde bulundurarak stilize edin.

resim108728.jpg


Flamenco, punk rock gibi akımlardan esinlenerek abaya tasarımı yapan öğrenciler, çizimlerini Katar’daki öğrencilere yolladılar. Arap öğrenciler, üzerinden geçtikleri çizimleri Amerikalı tasarımcılara geri gönderdiler. Bunun üzerine Amerikalılar, tasarımda kullanılacak kumaş ve dikişleri seçerek Katar’a yolladı. Katar’daki terziler tasarıma uygun olarak kıyafetleri dikmeye başladı.

Sınıf arkadaşı Shelby Day ile iri düğmeli, prenses dikişli ve yüksek belli bir abaya tasarlayan Kendra Palin, "Her şeyin siyah olması gerekiyordu, ama aksesuvarlar herhangi bir renkte olabilirdi, biz de gümüş ve mavi renklerini kullandık" dedi. Katar’da dikilen abayalar son rötuşların atılması için Amerikalılara gönderildi. Amerikalıların tasarımı olan 10 abaya geçtiğimiz günlerde Katar’daki bir defilede, modaseverlerle buluştu.

Projenin adını "Bana bir barınak sağla" idi. Amacı ise kıyafetin farklı kültürlerde nasıl bir sığınak olarak algılandığını anlamaktı. Sınıf öğretmeni Kim Guthrie, "Sınıfımdaki 20 öğrenci, bu sayede dünyaya yönelik daha tarafsız bir bakış açısına sahip oldu. Bu kadınların, böyle giyiniyor olmaları, baskı altında oldukları anlamına gelmez" dedi.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst