Ameliyatsız burun estetiği

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teknoloji ve tıp ilerledikçe estetik alanında da yeni gelişmelerle karşı karşıya kalıyoruz. En son yenilik ise ameliyatsız burun estetiği...

attachment.php


Medikal Estetik Uzmanı Emre Çiçek sorularımızı cevaplıyor.

Kısaca uygulamanızdan bahseder misiniz?

Burun köküne botoks enjeksiyonu ile burun ucunu kaldırmak artık mümkün. Bu süre sonunda burun tekrar orijinal haline dönüyor. Botoks tek başına kullanılabildiği gibi dolgu ile birlikte kullanılarak daha iyi sonuçlar elde ediliyor.

Neden burun?

Botoksun en yeni kullanım alanı burun. Burun estetiğinden sonra kemikler biraz fazla alınıp çukurlaşma olduğunda, gülme sonrası burun kenarlarında "bunny line" denen çizgiler oluştuğunu söyleniyor. Bu yaşlı bir ifadeye neden oluyor. Botoksla onlar yok ediliyor. Burna uygulanan botoksun birinci amacı bu. İkinci olarak, burnunun ön kısmı düşük olan kişilerin burnunu yukarı kaldırmak hoş ifade veriyor.

Botoks, gülerken de güzel bir ifadeleri olsun diye, özellikle burun kanatları geniş kişilerde, burun altı deliklerindeki kaslara uygulanıyor. Ayrıca burun ucuna da yapılıyor ki bu uygulama burnun hafifçe kalkmasını sağlıyor. Hafif kemerli burnu olan kişilerdeyse, iki kaş arasındaki bölgeye dolgu maddesi yerleştirilip burun ucuna botoks uygulanarak estetik ameliyatsız düzgün bir burna sahip olmaları sağlanıyor.

Ameliyatsız burun estetiğiyle ne gibi değişiklikler oluyor?

Botoksla burun sırtındaki tavşan çizgileri düzeltilebilir, açık duran burun kanatları daraltılabilir, burun ucunu çeken kas aktif ise burun ucu kaldırılabilir. Dolgu ile burun kökü ve burun sırtını doldurarak daha düzgün bir çatı elde etmek; burun dudak açısını doldurarak burun ucunu kaldırmak ya da burun ucunu doldurarak daha zarif bir uç elde etmek mümkün. Ayrıca cerrahi sonrası olabilecek küçük düzensizliklerin de dolgu ile kamuflajı yapılabiliyor.

Ne kadar sürede etkili oluyor?

Ameliyatsız burun estetiği, yapılan uygulamaya göre 4 aydan 2 yıla kadar uzayabiliyor.

Zor bir operasyon mu?

Alçı ve sargı kullanılmıyor. Sadece buz uygulaması yapılarak kişiyi evine gönderiyoruz. Sonrasın da her türlü sosyal aktiviteye katılabilirler.

Dr.M.Emre ÇİÇEK

 

Ekli dosyalar

  • ameliyatsızburun_200.jpg
    ameliyatsızburun_200.jpg
    3,5 KB · Görüntüleme: 92

elasu

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.340
Tepki
3.393
Puan
113
Yaş
38
Konum
yeşil bir diyardan
Ameliyatsız burun estetiği, yapılan uygulamaya göre 4 aydan 2 yıla kadar uzayabiliyor
diyor geçici mi yani eğer geçici ise ameliyat daha çok tercih edilir bir kere yapar kurtulursun:zuzu:
yoksa bu süre içerisinde mi yapılıyor?
ben mi yanlış anladım acaba
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst