Alzheimer'ı önlemenin ilginç yolu.

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
Yaşlıların korkulu rüyası Alzheimer'ı önlemek için yapılan araştırmalar şaşırtıcı sonuçlarıyla dikkat çekiyor. Son olarak yapılan araştırmayla nikotinin, Alzheimer hastalığının tedavisinde kilit bir rol oynayabileceğini belirlendi.
İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan haberine göre, bilimadamları tarafından yapılan araştırmalar, tiryakilerin sigaradan elde ettikleri nikotinin, bunamayla birlikte gelen zihinsel bozukluklarla mücadelede etkili olduğunu ortaya koydu.
Tütünün yanında kakao ve domates gibi gıdalarda da küçük miktarda bulunan nikotinin, vücuttaki adrenalini artıran bir uyarıcı işlevi gördüğü belirtildi. Farelerde yapılan deneylerin, nikotinli tedavinin beynin belirli bölümlerini uyararak konsantrasyon ve tepkileri hızlandırdığı saptandı.
Araştırmayı yürüten ekibin başkanı Londra'daki King's College'dan Profesör Ian Stolerman, nikotin temelli tedavilerin Alzheimer hastaları için bir 'ferahlama' sağlayabileceğini kaydetti. İlaçların faydalı ve zararlı etkilerinin olduğuna dikkat çeken Stolerman, nikotinin de bu anlamda bir istisna olmadığını vurguladı. 10 yıl önce bu alanda araştırmalara başladığında nikotinin beynin konsantrasyon yeteneği üzerinde bu kadar etkili olacağını tahmin etmediğini kaydeden Stolerman, nikotinin kafein gibi diğer uyarıcılara nazaran çok daha etkili olduğuna da işaret etti.
Nikotin kullanarak imal edilen ilaçların halihazırda klinik deneylerde kullanıldığı ve birkaç ay içinde piyasaya sunulacağı belirtiliyor. Öte yandan Stolerman, nikotinin olumlu etkisi nedeniyle sigaraya başlanmaması konusunda da uyarıda bulunarak, sigarada başka birçok zararlı kimyasal bulunduğuna işaret etti

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst