Altınbeşik Mağarası'na Büyük İlgi

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
1.jpg



İbradı´da köylüler tarafından keşfedilen 2 bin 500 metre uzunluğundaki Altınbeşik Mağarası´nı yılın 10 aylık döneminde yaklaşık 7 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.




2.jpg


İbradı´ya 7, Ürünlü Köyü´ne 4 kilometre uzaklıktaki Altınbeşik Mağarası, sarkıt, dikitler ve muhteşem manzarasıyla turistlerin ilgisini çekiyor. Beyaz traverten oluşumların hakim olduğu 3 katlı mağaranın yaklaşık 250 metresi ziyarete açık durumda. Su derinliğinin yer yer 50 metreyi bulduğu mağaraya gelen turistler, kiraladıkları sandallar ile bu muhteşem doğa oluşumunu gezerek görme imkanı buluyor.





3.jpg


Mağaranın işletmesi köy tüzel kişiliği adına yapan Ürünlü Köyü Muhtarı Zeki Beyan Alper, yıllık ziyaretçi sayısının 10 bine yaklaştığını söyledi. Altınbeşik Mağarası´nın 1966 yılında bölgede gezen Timuçin Aygen tarafından keşfedildiğini ve 2002 yılında ise turizme kazandırıldığını kaydeden Alper, mağaradaki suyun birçok cilt hastalığına iyi geldiğini aktardı.




4.jpg


Mağaradaki su sıcaklığının yazın ve kışın değişmediğini, her zaman 18 derece olduğunu anlatan Alper, 'Ulaşım sorunu nedeniyle bölgeye yeterince turist gelmiyor. Bu eksikliğin giderilmesi ve biraz da tanıtımla bölgeye ciddi bir turist akını olacaktır' dedi.





5.jpg


Antalya´nın İbradı İlçesi´nde bulunan dünyanın üçüncü, Türkiye´nin ise en büyük yeraltı gölüne sahip Altınbeşik Mağarası, içindeki sarkıt- dikitler ve muhteşem manzarasıyla turistlerin ilgisini çekiyor.






6.jpg


Yerli turistlerin yanı sıra özellikle Avustralya ve ABD´li turistlerin mağarayı ziyaret ettiğini kaydeden Muhtar Alper, ziyaretçilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için restoran, büfe ve tuvaletler yapıldığını belirtti.




7.jpg


Köydeki tarihi ´Düğmeli Evler´in de ev pansiyonculuğu için açıldığını ve yaklaşık 100 yatak kapasitesi bulunduğunu anlatan Alper, mağaranın ise jeneratörler yardımıyla aydınlatıldığını kaydetti.




8.jpg


Alper, 'Turizm için her türlü hazırlığımızı yaptık. Şimdi devletten ve turizmcilerden tanıtım desteği bekliyoruz' diye konuştu.




9.jpg




10.jpg
 

elasu

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.340
Tepki
3.393
Puan
113
Yaş
38
Konum
yeşil bir diyardan
Çok güzel bir yer resimlerde muhteşem fakat
Dünyanın üçüncü, Türkiye´nin ise en büyük yeraltı gölüne sahip Altınbeşik Mağarası 1966 yılında keşfeldmiş ama 2002 yılında faliyete geçmiş çok geç kalınmış ki hala da ulaşım güçlüğü çekiliyor çok yazık:dertli:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst