Altı Ezmeli Tike Kebabı
Malzemeler
100 gr kuyruk,1 kg kebaplık et
Terbiye İçin
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı
3 -4 diş sarımsak
Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos İçin
3-4 adet sivri yeşil biber
4 -5adet domates
Altı Ezmeli Tike Kebabı Yapılışı
Etler ve yağlar doğranır ve terbiye malzemesi ile karıştırılır. Daha sonra 3 tike et 1 tike yağ olmak üzere saplanır. Domates ve biberlerde şişlere saplanıp pişirilir. Bir tabağa domatesler piştikten sonra kabukları soyulup tabağın içinde ezilir. Pişen etlerde şişten çıkarılıp domatesin üzerine konur. Birlikte karıştırılır ve afiyetle yenir.
Malzemeler
100 gr kuyruk,1 kg kebaplık et
Terbiye İçin
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı
3 -4 diş sarımsak
Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos İçin
3-4 adet sivri yeşil biber
4 -5adet domates
Altı Ezmeli Tike Kebabı Yapılışı
Etler ve yağlar doğranır ve terbiye malzemesi ile karıştırılır. Daha sonra 3 tike et 1 tike yağ olmak üzere saplanır. Domates ve biberlerde şişlere saplanıp pişirilir. Bir tabağa domatesler piştikten sonra kabukları soyulup tabağın içinde ezilir. Pişen etlerde şişten çıkarılıp domatesin üzerine konur. Birlikte karıştırılır ve afiyetle yenir.