Altı Ezmeli Tike Kebabı - Gaziantep

LaRisA

Daimi Üye
Katılım
4 Ekim 2010
Mesajlar
849
Tepki
769
Puan
93
Yaş
36
Konum
Gaziantep
Altı Ezmeli Tike Kebabı

Malzemeler

100 gr kuyruk,1 kg kebaplık et

Terbiye İçin

1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı
3 -4 diş sarımsak
Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos İçin

3-4 adet sivri yeşil biber
4 -5adet domates
Altı Ezmeli Tike Kebabı Yapılışı

Etler ve yağlar doğranır ve terbiye malzemesi ile karıştırılır. Daha sonra 3 tike et 1 tike yağ olmak üzere saplanır. Domates ve biberlerde şişlere saplanıp pişirilir. Bir tabağa domatesler piştikten sonra kabukları soyulup tabağın içinde ezilir. Pişen etlerde şişten çıkarılıp domatesin üzerine konur. Birlikte karıştırılır ve afiyetle yenir.
resim_50.jpg
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Birazdan ağzımın suyu aka aka çıkıcam bu topiklerden :ilknur:

Çok güzel:catalbicak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst